CINDYS BLOGG

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
CINDYS BLOGG Semestern smyger sig på för de flesta av oss efter midsommar och sen avlöser den ena semesterveckan den andra ända in i augusti. Det är också under dessa veckor som den ena festivalen avlöser den andra, och man får läsa om våldtäktsförsök på "Bråvalla", men inte ett enda försök på "Sweden rock".
Man får läsa om katastrofartade campingar, där människor lämnar tält, möbler, pooler, kläder och en och annan uppblåsbar Leksak. Spyor. Skräp. Och ett "herrejävvllar vilken jäkla festival. Jag va´ aspackad hela tiden och minns knappt hälften".

Och så betalar man svindyra pengar för att lämna avtryck efter sig som en skitpelle, fyllesnuda och ja, vad säger man? En tvättäkta semesterfirare.

Jag tycker det är sorgligt.

Att man år efter år får läsa om kaosartade festivaler. Våldtäktsförsök. Våld. Förstörd miljö på grund av vårdslösa människor som inte respekterar vår natur och den mark som erbjuds OSS för att vi ska kunna ha en skitrolig helg med vänner och musik - UTAN att behöva åka hem emellan.

I min värld städar man efter sig. Och tackar för att man fått en fantastisk upplevelse genom att inte vara ett jävla fyllo som fördärvar för andra. Man kan ha roligt ändå. Ja, jag dricker också alkohol men dricker mig inte så full att jag ger någon på käften för att någon råkar tappa halva hamburgaren på min sko. Förmodligen är den stackaren fullare än jag.

Den erfarenheten jag har av att få deltaga på en festival är att man fan ska vara tacksam. Detta är arrangerat för att JAG ska ha roligt.

Denna Helg spenderade jag på Ekebofestivalen. För 6:e året i rad fick jag äran att jobba på en av de roligaste och mest trivsamma festivaler jag hört talas om. "Bonnarock och kasedans" och "Litta disco för de yngre".

Mitt första år jobbade jag som plockare/bartender. De kommande två likaså. Sen sattes jag i fronten. I kassan. I VIP-entrén. I "stresslådan" där det gäller att vara snabb, trevlig, tålmodig och för allt i världen - inte pissnödig. För när portarna öppnas kl 20, sitter man fast med ett leende på läpparna och repeterar nästan samma replik ungefär 2000 ggr under 4 timmar. SEN får man 15 min på sig att kissa, röka, dricka, äta och "ladda lådan" med kaffe och kakor innan sista rycket fram till stängning.

Och jag älskar det. Jag fullkomligt älskar det. Glada människor som längtar att få komma in. Man pratar med alla som om man känt dem hela livet. Och aldrig att jag blivit illa behandlad eller dåligt bemött (någon kan ha varit något överförfriskad eller otålig men oftast har jag lyckats få ett leende från gästen innan våra 15 sekunder är över) och när sista ruschen är över, går man en runda och tittar till festivalfolket. De som arbetar - frågar om det behövs hjälp med något och myser. Njuter av en festival där 99% av människorna står och dansar, sjunger och skrattar. Den sista procenten är de som sitter i sin husvagn, förmodligen av den anledningen att förfesten inte tagit slut ännu.

Att gå en runda på campingen innan festivalen dragit igång var en upplevelse i sig och man kunde inget annat än att le.

 

 

Att vara på Ekebo är som att vara på en enda stor jäkla familjefest. Alla är välkomna. Alla har roligt. Äldre, yngre, alla möjliga människor..

Musik som får en att sjunga med även om man normalt inte lyssnar på Danne Stråhed eller Lasse Stefans. Årets dragplåster var "Drängarna" och "Två blyga läppar"

Jag hade aldrig hört en låt med de sistnämnda men det va ett kalasartat festivalstartskott på torsdagen. Så visst satt jag o diggade i entré-båset till "Bonnarock"

 


Rebecca Nostell, kollega och vän till Cindy.

Jag vill med detta inlägg även tacka SAMTLIGA kolleger på årets upplaga av festivalen. Många nya ansikten, många nya underbara medarbetare. Mannen min kom inte heller undan. Han fick snällt ställa upp och jobba med mig hela helgen och gjorde detta med bravur.

Jag vill tacka Storchefen "Benka" för ditt förtroende och ditt fantastiska tålamod, dina skämtsamma uttalande och ironiska påhopp. Det är tur vi känner varandra vid det här laget. Och tack för vår VIP-camping.

Jag vill tacka Jonas "lillchefen" för ditt förtroende och din hjälpsamhet. Din "papparoll" och din ärlighet. Ditt tålamod och din ovanligt lugna och glada "lulla runt och fisa"-smygandes på festivalen. Och självklart för alla cigaretter jag är skyldig dig.

Jag vill tacka er (ingen nämnd och ingen glömd) som hjälpte mig med barnen och katterna så jag kunde göra ett skitbra jobb utan att ha två tusen andra saker att behöva tackla rent mentalt. Ni är guld värda.

"Ekebofolket" är en familj. Min andra familj.

Och Ekebo-andan lever kvar än idag. Ni som var flitiga besökare under "glansdagarna" har säkert många fina berättelser att dela med er av. Bussar i skytteltrafik och romantiska möten med sitt livs kärlek, förmodligen ett och annat fylleslagsmål också.

Detta är min berättelse. Och nästa år är jag där igen. Det lovar jag.

Ni som inte besökt Ekebofestivalen bör göra det. Jag garanterar att det finns något för alla.

Nu laddar jag batterierna inför nästa festival. Och ska njuta av några lediga dagar med mina små troll till ungar.

PS: Ja. De har vänt upp och ner på pepparkakshuset hela denna vecka också. Så allt är under kontroll på hemmaplan. Ds

Cindy

SÖK

GÅNG

Stadens lockelser och faror för våra små…

11-09-2017

KUNSKAP Forskarturnén 2017 på Bjuvs bibliotek fortsätter. I ett föredrag onsdagen den 11 oktober kl 18.00 berättar Caroline Isaksson, docent och universitetslektor i biologi vid Lunds universitet, om Sveriges vanligaste...

Läs mer

Bjuvskalaset 25-26 augusti

24-08-2017

Bjuvskalaset pågår mellan den 25 och 26 augusti kl 15.00 – 23.00.      

Läs mer

Startskottet för nya Brogårdaskolan

07-08-2017

STARTSKOTTET Måndagen den 14 augusti kl 11, tar kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson tillsammans med skolans elever, på terminens allra första skoldag - det allra första spadtaget mot en ny Brogårdaskola...

Läs mer

Konsert med Albin Johnsén

15-07-2017

Konsert med Albin Johnsén i Folkets Hus-parken den 11 augusti mellan kl 20 och 23.  

Läs mer

Invigning av multiarenan i Billesholm

13-07-2017

INVIGNING Multiarenan i Billesholm ska vara på plats till skolstarten. Invigningen äger rum måndagen den 14 augusti klockan 10 tillsammans med alla elever på Jens Billeskolan årskurs F-6.  

Läs mer

Bilbingo i Gunnarstorp

13-07-2017

BILBINGO Varje söndag under sommaren spelas det bilbingo på Tornévallen i Gunnarstorp - Bingos svenska hem. Bingo introducerades i Sverige 1961 i just Gunnarstorp. Start kl. 14.00 fram till cirka 17.00. Arrangörer:...

Läs mer

Åstorp förbättrar SFI med Lean

08-06-2017

SVENSKA Vuxenutbildningscentrum i Åstorp har nu genomfört en del förändringar på antagningsprocessen för SFI (Svenska för invandrare). Genom att följa lean-konceptet "rätt från början" har verksamheten lyckats nå fantastiska resultat...

Läs mer

Ta ett kliv in i Bjuvs kommuns historia

08-06-2017

Lördag den 10 juni öppnar gruvmuseet i Bjuv för säsongen. Gruvmuseet är inrymt i Schakt III:s maskinhus på det gamla gruvområdet som ligger på Ågatan i Bjuv. Här kan du ta...

Läs mer

Program Solskenet Billesholm

04-05-2017

Träffpunkten ”SOLSKENET” i Skeneholmssalen, Storgatan 24 i Billesholm bjuder på bl.a. detta under maj månad: Gófika för bara 20 kronor, massor av skratt på Världsskrattdagen den 7 maj och goda råd...

Läs mer

Samtal kring hederskultur

28-04-2017

SAMTAL Torsdag den 4 maj är det dags för vårens sista ANGELÄGEN TORSDAG i Klippan. Gäst denna kväll är Alan Ali, som kommer att prata kring det aktuella ämnet hederskultur.   ”Hederskultur-...

Läs mer

Nominera kulturpristagare och ungdomsled…

23-03-2017

KULTUR Nu är det dags att nominera kandidater till priserna årets kulturpristagare och årets ungdomsledare. Nomineringstiden varar till den 1 maj. Ungdomsledarpriset delas ut till en ungdomsledare i en registrerad förening...

Läs mer

Hur säker är du på nätet?

20-03-2017

Get Online Week på Bjuvs bibliotek Hantera din digitala identitet på ett säkert sätt. Använd teknologin och internet säkert. Lär dig använda myndigheters och bankers olika e-tjänster samt handla säkert på nätet. Skapa din egen...

Läs mer

En arbetares brinnande testamente

27-02-2017

Torgny Karnstedt Karlssons pojke Bjuvs bibliotek onsdagen den 22 mars kl. 19.00 "Karlssons pojke” är som ett slags brinnande testamente över en lång yrkeskarriär som fabriksarbetare, författare och läsfrämjare, en blandning av självbiografi...

Läs mer

Varför tigger rumänska romer i Sverige?

27-02-2017

Bennie Åkerfeldt Varför tigger rumänska romer i Sverige? Bjuvs bibliotek tisdagen den 28 mars kl. 19.00 En föreläsning där Bennie Åkerfeldt utgår från sin bok “Bussresan ett intermezzo i Rumänien”. Han berättar om...

Läs mer

Trädgårdsinspiration med Peter Englander

21-02-2017

Trädgårdsinspiration med Peter Englander på Bjuvs bibliotek. Lördagen den 18 mars kl. 13.00. Livet i solen - Skapa din egen medelhavsträdgård. Peter visar bilder och berättar varför skuggan under ett blåregn, doften...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
Box 54
267 22, Bjuv

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0725 89 25 61

Storlek mm - Info här »