Nöje & Fritid

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så fort bandet klipptes sprang barnen till de olika "leksakerna" på den nya lekplatsen. Men att posera för kameran fanns det också tid till.
LEK På torsdagen invigdes Bjuvsbornas nya lekplats i Folkets Husparken. Både förskolor, politiker och kommuntjänstemän var på plats och såg när blågula band klipptes och ungar genast började testa utrustningen.
En liten kille kunde inte vänta tills de vuxna hållit sina tal och klippt det traditionella blågula bandet. Bakvägen tog han sig in och testade lite i förväg.

Men officiellt var det så att först Kent Andréasson, förvaltningschef på Kultur- och Fritid och ”pappa” till bl.a. skejtparken, gjorde sin starka stämma hörd och hälsade alla välkomna.

 

- Vi har inte lyckats få igång strömtillförseln här ännu så vi har ingen mikrofon, sa han inledningsvis. Men det är ju en utmaning så god som någon.

I tur och ordning därefter uttryckte Inga Bakken (S), vice ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden, samt Lars Karlsson (S), förste vice ordförande i Tekniska utskottet, sin glädje och tacksamhet. För att de fick vara med och öppna denna del av den stora ”nöjesparken” som Bjuvs kommun bygger i centrala Bjuv, sedan några år tillbaka. Och där alltså skejtparken var första etappen. Följd av en träningsanläggning utomhus för vuxna. En containerkiosk för fikasugna både barn och vuxna. Och idag alltså en stor lekplats för barn.

Mjukt underlag
Lekplatsen är modern och ställningar, gungor etc säkerhetsklassade. Under hela lekplatsytan ligger ett golv av mjuk asfalt, som är mycket skönt att gå på, kan jag intyga. Men framförallt också säkert för dem som råkar ramla ner från en gunga eller klätterställning. Under tiden jag pratade med besökare föll en flicka just från en gunga men tack vare det mjuka underlaget slog hon sig inte utan var snabbt på benen och uppe på gungan igen.

Pricken över i:et på lekplatsen – eller i alla fall mest synlig – är den höga, gröna repgranen, där några barn klättrade och höll till efter invigningen. I granen syntes tidigare i veckan ungdomar hänga i ett försök att välta hela anordningen men då ingrep vuxna och fick slut på tramset. Mittstolpen i granen ser stabil ut och repen är grova men det finns de som alltid ska förstöra och de har alltså redan varit framme. Vi får hoppas att allmänheten tillsammans ser till att de inte får någon framgång med sitt destruktiva beteende.

Runt miljonen
Jag frågar Kent Andréasson efter invigningen hur mycket lekplatsen kostat. Han är idéspruta och initiativtagare när det gäller hela satsningen på Folkets husparken och dess utveckling, men vad det kostar är inte hans bord och han hänvisar till Tekniska enheten.

Av investeringsbudgeten kan vi i alla fall utläsa att kostnaden bör ligga på runt miljonen. Och Kent Andréasson berättar en ur ekonomisk synvinkel intressant sak:- Vi har ju länge vetat om att vi skulle skapa den här lekplatsen och vi har verkligen tänkt efter när det gäller kostnaden. Exempelvis så har vi köpt utrustning vi tyckt passar in här från tillverkare när de på hösten sänkt priserna.

Handlat på rea
Man har alltså handlat smart. På rea! Precis som när det gäller kläder, skor och allt annat vi springer på rea för att komma över till extrapris, så har kommunens tjänstemän inte köpt precis när en grej ska monteras utan köpt när priserna sänkts, och sedan förvarat sakerna på Tekniska.

Föräldrarna som kommit till invigningen är mycket glada över att ha fått en lekplats på hemmaplan. De går redan på den öppna verksamheten som finns på intilliggande Familjecentralen men tycker det är toppen att nu få en fin uteplats att vara på med de små. Och att barnen längtat till den här dagen, det intygar föräldrarna. Medan barnen själv hänger, klättrar, gungar, hoppar och springer runt på parkens alla ”leksaker”.

Här några fler bilder tagna under dagens invigning av den nya lekparken:

"TIdningen är här" sa en glad kommunpoliitiker när han fick syn på HD:s reporter. Och det är ju klart. Söta barnbilder ger betydligt fler klick än en text som berättar vad Bjuvs kommunfullmäktige beslutade. En vanlig kulen torsdagskväll. Sådan är journalistikens dramaturgi och ekonomiskt krassa verklighet.

Bjuvs förskolor kom, som alltid när kommunen inviger något som har med barn att göra, ut och bildade folksamling. Men också privata Bjuvsbor hade letat sig fram till festen. Där det bjöds på gratis frukt och dryck.


Barn i alla åldrar hittade genast något kul att göra på den nya lekplatsen. Räddningstjänstens xxx Gudmundsson blåste stilenlig tapto innan det blågula invigninsbandet klipptes.

Marianne Rönnberg Galmor

 

 

 

SÖK

GÅNG

Julmarknad i Norra Vrams vackra prästgår…

28-11-2017

JULTRADITION Lördag och söndag den 9 och 10 december, mellan kl 14 och 18, är det dags för den traditionella julmarknaden i Billesholmstraktens Hembygdsförening. Som huserar i Norra Vrams gamla...

Läs mer

Julskyltning 3 december - Bjuv

23-11-2017

JUL Julskyltningssöndagen den 3/12 är Julstugan i Centrumkyrkan som vanligt öppen. Mellan  kl14 och 17:30 och där man kan handla lotter och köpa sig en våffla med kaffe.. Man kan också...

Läs mer

Julmarknad i Stenestad

10-11-2017

MARKNAD Den 11 november kl. 11:00 till den 12 november kl. 16:00 är det dags för årets version av Stenestad Julmarknad. En perfekt pittoreskt inramad tradition med såväl marknadsstånd som...

Läs mer

Ekeby julmarknad

09-11-2017

Ekeby Julmarknad sponsrar av företagen i byn och äger rum den 3 december mellan kl 14 och 18. Arrangör är som vanligt Jonas Persson Gram.      

Läs mer

Sommelius möter Moberg

09-11-2017

SAMTAL Nu är det återigen dags för Klippansuccén och samtalsserien ”Gäst i Klippansoffan”! Torsdag den 16 november kl 18.30 gästar författaren och journalisten Åsa Moberg Klippansoffan i ett spännande samtal med...

Läs mer

Deckare till jul!?

09-11-2017

BÖCKER Deckarexperten Kerstin Bergman berättar om olika typer av deckare och vad som händer på den svenska deckarscenen just nu. Hon tipsar också om årets bästa julklappsdeckare, oavsett om det...

Läs mer

Fullspäckat höstlovsprogram

27-10-2017

SKOLLOV Snart är höstlovet här. Se på film, vandra på Söderåsen eller prova på en ny idrott - Bjuvs kommun har ett fullspäckat höstlovsprogram med massor av aktiviteter för barn...

Läs mer

Bowling på höstlovet

17-10-2017

BOWLA Under höstlovet anordnar Bjuvs bowling prova på för skolungdomar i Bjuvs kommun. Vecka 44 (måndag 30/10 - fredag 3/11 kl.13-18) kan ungdomar från 7 år och uppåt prova på bowling...

Läs mer

Brogårda förskola firar 40 år

03-10-2017

BJUV Torsdagen den 5 oktober firas det att Brogårdaskolan fyller 40 år. Kommunen bjuder på en dag fylld av aktiviteter för förskolans barn, syskon, föräldrar och före detta personal och...

Läs mer

Stadens lockelser och faror för våra små…

11-09-2017

KUNSKAP Forskarturnén 2017 på Bjuvs bibliotek fortsätter. I ett föredrag onsdagen den 11 oktober kl 18.00 berättar Caroline Isaksson, docent och universitetslektor i biologi vid Lunds universitet, om Sveriges vanligaste...

Läs mer

Bjuvskalaset 25-26 augusti

24-08-2017

Bjuvskalaset pågår mellan den 25 och 26 augusti kl 15.00 – 23.00.      

Läs mer

Startskottet för nya Brogårdaskolan

07-08-2017

STARTSKOTTET Måndagen den 14 augusti kl 11, tar kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson tillsammans med skolans elever, på terminens allra första skoldag - det allra första spadtaget mot en ny Brogårdaskola...

Läs mer

Konsert med Albin Johnsén

15-07-2017

Konsert med Albin Johnsén i Folkets Hus-parken den 11 augusti mellan kl 20 och 23.  

Läs mer

Invigning av multiarenan i Billesholm

13-07-2017

INVIGNING Multiarenan i Billesholm ska vara på plats till skolstarten. Invigningen äger rum måndagen den 14 augusti klockan 10 tillsammans med alla elever på Jens Billeskolan årskurs F-6.  

Läs mer

Bilbingo i Gunnarstorp

13-07-2017

BILBINGO Varje söndag under sommaren spelas det bilbingo på Tornévallen i Gunnarstorp - Bingos svenska hem. Bingo introducerades i Sverige 1961 i just Gunnarstorp. Start kl. 14.00 fram till cirka 17.00. Arrangörer:...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
Box 54
267 22, Bjuv

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0725 89 25 61

Storlek mm - Info här »