SD:s partiordförande i Bjuv, Pia Trollehjelm, tillsammans med Mikael Henrysson, fram till valet kommunalråd. Valvakan hölls i Billesholms Folkets Park och när 83 procent av rösterna räknats kom guldhattarna fram. Socialdemokraterna under ledning av Ulrika Thulin, hittillsvarande oppositionsråd, festade samtidigt på Söderåsens Värdshus i Billesholm och såg inte ut att hänga läpp trots fallande röstetal.
VALET I BJUV Halv tolv på söndagskvällen hade 83 procent av rösterna i kommunvalet i Bjuv räknats. Siffrorna visade att Sverigedemokraterna då fått 41,9 procent av rösterna, en markant uppgång med 3,5 procent. Och då åkte de förbeställda guldhattarna på partiledningen Pia Trollehjelm och Mikael Henrysson.

Socialdemokraterna hade vid samma tidpunkt tappat 2,8 procent och hamnat på 27,6 procent. Också på deras valvaka på Söderåsens Värdshus i Billesholm höll man modet uppe.

Moderaterna visade på en liten uppgång - 0,8 procent. Och de ligger f.n. på 15,1 procent. Kristdemokraterna, Centern och Liberalerna visade alla på en liten nedgång. Vänstern låg på +-0-. Och Alternativ för Sverige rymdes tillsammans med andra "Övriga" i röstetalet 140 eller1,8 procent.

Vem som ska och vill samarbeta med vem i Bjuvs kommun framöver. SD-ledarna har uppnått sitt mål - att öka. Men många diskussioner återstår innan vi vet vilka som kommer att utgöra "Bjuvs regering".

Valvakan 2022 på SVT fortsatte under natten. Det slutliga resultatet för riksdagsvalet förväntas vara klart först i mitten av veckan.

Vi på bjuvsweek.se följer hur det går med dagliga uppdateringar.

Du kan själv också följa utvecklingen hos Valmyndigheten.

Marianne Rönnberg Galmor


PÅ GÅNG

Julpyssel i kyrkan
God natt, Alfons Åberg!
Spännande om vikingar på Arkivens dag i Billesholm
Kommun och polis ute och pratar trygghet
Möt författaren till bok om tågresande

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: redaktionen@bjuvsweek.se

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Väder

 

booked.net

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.