BJUVSWEEK - EKEBY På våra fantastiska nattvandrares hemsida ser och läser jag om det senaste i raden av förstörelser i Ekeby. Den här gången värre än vanligt. Nu måste de som vet vad som hänt, träda fram.

Hela biblioteket på Ekeby skola är sönderslaget och kommer att kosta många skattekronor att återställa. Titta på bilderna här och tänk efter. VEM eller VILKA i byn gör så här? Här handlar det ju inte om något klotter eller en krossad busskur. Även om det också är förkastligt.

Här har vad vi får förmoda några stycken personer från Ekeby brutit sig in i skolan. På Fritids och Biblioteket. Och gått loss på inredningen. Vält hyllor och slagit sönder datorer m.m.

Hur står det till i huvudet på dessa våldsverkare? Är det samma gäng som tidigare förstört utomhus på olika håll i byn? Och som nu definitivt gått över gränsen? Eller är det någon "färsking" med kompisar som kommit på den "lysande" idén att gå in på biblioteket och gå bärsärkagång??

Hur som. Sådant här kan förövarna inte hålla 100 % tyst om.

 


Nattvandrarnas hängivna och av kommunens ungdomar - och ansvarskännande vuxna - synnerlugen uppskattade Susanne Bakken vädjar idag till oss alla att åtminstone anonymt våga träda fram och berätta vem och vilka som gör något sådant här.

Vi på Bjuvsweek instämmer.

Självklart finns det Ekebybor som vet vem som förstör. Kompisar och närstående till förövarna som hört "skryt" efteråt om det som skett. Föräldrar rentav?

Ska den här typen av meningslös förstörelse fortsätta? Var händer nästa grej?

 


Ska de som arbetar och betalar skatt i Ekeby och övriga Bjuvs kommun bara fortsätta se på, tiga och betala?

Eller ska någon till slut bete sig ansvarsfullt? Kliva fram - som sagt det går att vara anonym - och berätta för Susanne, polisen, oss?

Det är viktigt att agera. Låter vi härjningarna fortsätta så blir det garanterat bara värre.

Människor som inte mår bra testar gränser. Och nu är väl ändå gränsen nådd!

Marianne Rönnberg Galmor
chefredaktör