Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond och författare, förelåser i Bjuv om tågets historia och betydelse. Foto: Johan Marklund.
KULTUR  "Ta tåget" är en ny bok genom historien, samtiden och in i framtiden. Var med och hör på föreläsning och träffa författaren på Bjuvs bibliotek tisdag den 25/10 kl. 18-19:

Per J Andersson, grundare av resetidningen Vagabond, författare till ”Ta tåget”, en ny bok om tågresande runt om i världen, berättar om tågens förändrade image genom historien: från bullrande fridstörare till klimatsmart alternativ som ger hopp om framtiden.

Han berättar också hur man bokar sin tågsemester, tipsar om vackra tågresor såväl i Europa som i Indien och USA och visar bilder från spektakulära resor på räls. Dessutom spår han vad tåget för roll för resandet i framtiden och avslutar med ett läsa ur det futuristiska tågmanifestet.

Per har skrivit fler böcker med resetema, bl a ”New Delhi–Borås – den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i Sverige” (2013, ”För den som reser är världen vacker” (2017), ”Tankar för dagen – manual för nyfikna resenärer” (2022). Nyligen kom också hans ljudboksserie ”Historiska kvinnliga resenärer”.

MRG