- Kontaktinformation
- Kategori: Reportage - Bjuv
BLOMSTERPRAKT Stora magnoliaträd kantar Norra Vramsvägen i Bjuv. Kanske inte så konstigt eftersom det är här "pappan" till den lilla speciella lilla magnolian med tilltalsnamnet Bjuv, en gång bodde.
Vilka sorter alla de magnolior vi kan se i Bjuv under våren är, är inte lätt för en amatör att avgöra. Men få kan väl undvika att imponeras av deras rikliga blomprakt.
- Kontaktinformation
- Kategori: Reportage - Bjuv
BJUV Gentiana Fejzullahu, 21 år, praktiserar just nu på bank i Bjuv. Hon har sökt platsen själv. Pendlar långt varje dag för att få vara på banken. Har målet med slitet klart för sig: - Jag ska göra karriär och bli bankdirektör, säger hon.
Gentiana Fejzullahu studerar ekonomi på högskolan i Kristianstad och bor växelvis där och hos familjen i Helsingborg. Oavsett var hon börjar resan så är målet just nu Bjuv.
- Kontaktinformation
- Kategori: Reportage - Bjuv

Uppdaterad version BJUV Bjuv är ett eldorado för den som är intresserad av arkitektur, men det är det inte så många idag som känner till.
- Kontaktinformation
- Kategori: Reportage - Bjuv

Slottsherren Otto Ramel berättar för intresserade SPF:are om Övedsklosters anrika historia.
BJUV SPF Fyrklövern Bjuvs kurs i skånsk historia avslutades i veckan när nästan 40 personer gjorde utfärd i buss till Övedskloster och Trollenäs slott, där kunniga slottsherrar- och damer svarade för guidningen.
Under resans gång hann man även med att besöka ett antal intressanta kyrkor, bl.a. Harlösa kyrka samt Nordens äldsta stenkyrka, Heligkorskyrkan i Dalby, där även en välsmakande lunch intogs på anrika Dalby gästgiveri.
- Kontaktinformation
- Kategori: Reportage - Bjuv

Hans Wilson i mitten, främre raden, tillsammans med historieintresserade SPF-medlemmar.
BJUV Under våren har 44 historiskt intresserade medlemmar i SPF Fyrklövern i Bjuv studerat ”Skånsk historia”, något som man knappast läst tidigare i skolan, där det mesta handlat om svenska kungar, men inget eller mycket lite om vår gemensamma historia med Danmark.
Vid samtliga sju tillfällen har man träffats på Prästgården i Norra Vram för föreläsningar, där ju historien finns in på knutarna. På södra sidan av huvudbyggnaden finner vi bl a en stor sten med 18 skålgropar (el. älvkvarnar).