PROTEST Efter Uppdrag Granskning i går kväll - Hur länge ska människorna i Bjuvs kommun finna sig i att bli svartmålade i riksmedia? Jag menar nu alla vi som inte är inblandade i att vare sig anlägga bränder eller begå andra brott?
Utanför kommunen är vi ju alla stämplade som rasister, mordbrännare, idioter. Under mina dryga 40 år utanför Skåne är det enda jag hörde om Bjuv att här mördades en kille av två klasskamrater, här kom Anna Anka ifrån och här är alla rasister.

Nu har jag bott i Bjuv i fem år och varje gång jag åker utanför kommungränsen så är det samma tugg. Jag har väl för sjutton inte gjort något får att behöva mötas med det här föraktet?!

Jag är väldigt trött på att försvara det enkla faktum att jag både bor i Bjuv - och är normal!

Och om jag är trött på att stämplas för något jag inte är skyldig till - så är väl fler det? Vad gör ni till exempel i Kommunhuset för att sprida allt positivt som finns och händer i vår bygd? Har ni några Goodwill-ambassadörer för Bjuv? Annars är det kanske dags att utse några?

Nu ser vi Uppdrag Granskning och det svarta moln som än en gång dras ner över oss. Imorgon vore det kul om vi kunde diskutera vad denna svartmålning egentligen gör med oss. OCH hur vi får fram något om allt det goda som finns här.

Skriv gärna till mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och säg vad du tycker om det här. Är det inte dags att bilda en motrörelse? Typ Rör inte mitt Bjuv!

Marianne