SKÖNHET Jag älskar det vackra och det sköna. Idag står det klarare för mig än någonsin förut. Själv tillbringar jag ibland långa tider på att fotografera och sedan behandla bilderna i de filter jag har till mitt förfogande. I mobiltelefonen i form av appar och också i datorn - där bilderna är större och lättare att arbeta med.
Ofta fotograferar jag blommor. Inte för att jag har brist på fantasi men det finns faktiskt oftast blommor i min närhet och man tager vad man havaer närmast.... som Kajsa Varg sa.

Att det ofta finns blommor i min närhet är säkert också det ett utslag av att jag älskar just det sköna. För blommor är i sanning sköna - tänk så vackert naturen skapat. För att insekter ska dofta, se, hitta förvisso - men ack så skönt hur som helst för oss människor.

Ögat får alltså ofta sitt och jag gör allt jag kan för att även mina övriga sinnen ska njuta. Jag uppskattar t.ex. sällskapet av människor som tycker om mig - och är snälla mot mig.

Hela livet är kantat av tuffa, hänsynslösa människor som utnyttjat och "ätit" på mig. Är man kreativ och produktiv så blir det lätt så. Exempelvis på en arbetsplats. Alla vet till vem man kan gå om allt misslyckas. Marianne - hon misslyckas inte!

Men sedan jag kom tillbaka till Skåne får det vara nog med utnyttjande. Det dyker väl upp en och annan lycksökare och inte säger jag nej om jag kan fixa till något. Jag lär mig ju också själv något varje gång jag gör något för en annan människa. Good or bad.

Dock, i stora drag, nu lever jag för det sköna och goda. I en god och skön miljö. Gör saker jag tycker om att göra. Försöker vara med dem jag tycker om och älskar. När de kan och vill vara med mig.

 

 

Det lyckas ofta. Dock inte alltid och hela tiden. Lika bra det kanske. Hade jag det 100 procent bra vore det kanske tråkigt.... som hos Alfons.

- Man måste ha det tråkigt ibland, sa han far.

- Annars märker man inte när det roliga kommer!

Alfons pappa hade rätt. 

Jag tror jag gör några bilder till. Så kommer det mer roligt om en stund.

Kram!

Marianne

PS - bilderna har jag gjort idag och det är på vanliga, lite halvvissna tulpaner. I en vas på mitt vardagsrumsbord. - DS