VÄGLAG Stefan Sjölin, chef för gata-park på Tekniska förvaltningen i kommunen, slutar. I tider som dessa, när väderväxlingarna är minst sagt turbulenta, undrar jag när jag hör nyheten, om det är lika tvära kast i kommunhuset. 
Varför flyr tjänstemännen så ofta just Tekniska enheten? Något svar på den frågan får vi inte omedelbart men helt klart är det att när man blickar bakåt under åren så har det varit ganska ofta förekommande chefsbyten på just enheten som exempelvis ansvarar för väglaget i Bjuvs kommun.
 

 

För några veckor sedan berättade vi att chefen för Tekniska, Kerstin Wulff, fick gå med omedelbar verkan. Det hette visserligen att hon sagt upp sig men det är ungefär som med hönan och ägget - vilket som kommer först  - ja, därom tvista fortfarande de lärde.

Stefan Sjölin, som nu enligt uppgift sagt upp sig, var Kerstin Wulfss närmaste man. Också han chef. Och nu går han också. 

När Kerstin Wulff försvann hette det från kommunchefen Chrtister Pålsson m.fl. att hennes tjänst inte omedelbart skulle tillsättas utan att politikerna skulle diskutera tänkbara lösningar. Om Stefan Sjölins uppsägning gör diskussionen om hur organisationen ska fungera lättare eller svårare, är oklart.

Klart är i alla fall att de som jobbar på Tekniska och gata-park har mycket annat att tänka på än att fylla väghålor och fiberskarvar med asfalt. Eller för den delen se till att vi kan se Bjuvsflickan plus Kronandammen igen.

Marianne Rönnberg Galmor