M:s Blogg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LÖNSAM JAKT Jag har en ny bostad. Med en liten hall som jag vill skydda från vinterns antågande slabb och slask. Med hjälp av en tålig matta. En som inte suger in som en svamp. Utan en vattenavvisande. Som dessutom ser snygg ut där den ligger.

En sådan brukar jag hitta på Rusta. Jag har haft en i min lägenhet i Stockholm. Jag har en i sommarhuset i Viken. Och nu tänkte jag ha en i Helsingborg.

Sagt och gjort. Jag går in på Rustas hemsida på nätet. Och hittar mattan med stort M.

 

Bilden har inget med verklighetens matta att göra.

Problemet är att jag har sk förkylningssymptom och inte vill ge mig ut bland folk och kanske smitta andra. OM det nu är Covid19 jag fått. Därför försöker jag kolla om mattan först finns på Väla eller något av kedjans varuhus, inte alltför långt från Helsingborg.

På Rustas hemsida kan man mejla till kundservice eller chatta – under kontorstid. Jag mejlade först eftersom det var kväll när jag hittade mattan på sajten. Svar utlovas inom 24 timmar och svar kom:

- Hej Marianne, Tack för ditt mail! Vi på Rusta har valt att inte lägga undan våra produkter då vi vill att alla våra kunder ska ha samma möjlighet att köpa de produkter dom söker.

- Om det finns något mer vi kan göra för dig, tveka inte att kontakta oss.

- Önskar dig en fin dag och varmt välkommen in!

- Med vänlig hälsning

Jag svarar:

- Ditt svar är oerhört kontraproduktivt. Nästan ofattbart idag. Vad skulle ni kunna göra mer för mig som kund i Covid19-tider än att lägga undan mattan så att jag kan köra och hämta den i butiken på Väla? Och slippa bli smittad av/smitta någon annan?

- Visa detta mail för överordnade. Nog bäst ni tänker om här. Gör som livsmedelsjättarna gör. Ta beställning och lämna ut på ett Covid-säkrat sätt.

- Mvh, Marianne

Och därmed var såklart mejlvägen stängd.

Men….. det stod ju fortfarande på Rustas hemsida att i Helsingborg finns det ”ett fåtal kvar” av den av mig så hett eftertraktade mattan. Så jag testade chatten.

- Om den inte finns i Helsingborg kan jag beställa den från ett annat varuhus? försökte jag med chattpersonen.

- Den är slut, kom svaret.

Och så var den chatten över.

Van grävare
Nu är inte jag den som ger sig i första taget. Jag är van att söka tills jag får svar. Har lång erfarenhet av sk grävjobb. Men nu har just Rusta gett sig den på att man inte ska kunna ringa själv till deras butiker och fråga om saker som tex om man kan lägga undan en vara. Allt ska gå via deras kundtjänst, är konceptet. Och därför finns det heller inga telefonnummer på sajten.

På hitta.se finns de dock! Ring, ring!

Efter 10 minuters lyssnande på en inspelning med en kille som försökte locka mig till att bli medlem och också informerade mig om att all information jag behövde finns på deras hemsida eller chatt,  svarade vänliga Nicole. En livs levande person.

- Hej, sa jag. Jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak. Jag sitter hemma förkyld och väntar på att ta ett Covid19-test. Därför vill jag inte köra runt i era butiker och leta efter en matta som jag sett att ni har. Enligt er hemsida ska det finnas ett fåtal kvar i Helsingborg men när jag ber era anställda på chatten kolla så att det verkligen stämmer – får jag bara svaret: De är slut. Detta känns inte seriöst.

Nicole fattar direkt. Uppenbarligen är hon den första jag har kontakt med inom företaget som vet vad service innebär och vad det kan betyda för att lyckas behålla kunder.

- Det står att det finns två kvar i Helsingborg, säger hon. Men vänta så ska jag kontrollringa dit och se så att det stämmer.

Efter ett par minuter (jag lyssnade på inspelningen med killen med reklamen i 11 minuter!) kommer Nicole tillbaka med det glädjande beskedet:

- Det finns minst en kvar i Helsingborg.

Yes! Tusen tack för hjälpen Nicole!

Efter ytterligare ett samtal – denna gång till en kompis utan ”förkylningssymptom” – var affären i hamn. Och jag glad som en lärka. Nu ska hallen bli fin!

Men varför är vissa företag fortfarande – trots en pandemi som varat länge och som vi inte ser slutet på än – på nivån ”kör runt och leta själv”? Vill de inte överleva? Eller vet ägare och chefer bara inte hur illa deras koncept och digitaliserade kundservice fungerar?

Tacka vet jag kontakt IRL!

Trevlig helg Nicole!

Marianne Rönnberg Galmor

SÖK

GÅNG

Utreds för misstänkt stöld

04-06-2021

KOMMUNALT En högt positionerad facklig företrädare anställd i Bjuvs kommun har stängts av från jobbet. Personen är misstänkt för stöld från arbetsgivaren och utredning pågår.

Läs mer

Biblioteken säljer ut tidskrifter

23-04-2021

KULTUR Bjuvs Bibliotek säljer ut gallrade årgångar av tidskrifter på biblioteken i Bjuvs kommun. Med början i Billesholm tisdag 4 maj kl. 13.00,  Bjuv och Ekeby torsdag 6 maj kl...

Läs mer

Julstugan i Centrumkyrkan blir digital

29-11-2020

JUL 2020 Julstugan i Centrumkyrkan blir digital - 50-årig tradition i ny form. I 50-år har CKU haft Julstuga i Centrumkyrkan på första advent. På grund av pandemin kommer Julstugan i...

Läs mer

Webinarium för företagare om att minska …

18-11-2020

FÖRETAGARE Skånes kommuner arrangerar den 25 november ett webbinarie för företag i Skåne där vi ger tips på hur de kan minska sina elkostnader. Det berättar Bengt Fellbe, näringslivssamordnare i...

Läs mer

Spökvandring på bibblan – Bjuvs bibliote…

23-10-2020

HALLOWEEN Efter stängning kryper varelser, andar och annat otäckt fram från bibblans vinklar och vrår. Vi vet egentligen inte riktigt vad det är eller vem det är. Vågar ni se...

Läs mer

Författarbesök på Billesholms bibliotek

12-09-2020

FÖRFATTARMÖTE Kom och lyssna på när våra två lokala författare berättar om sina författarskap och böcker. En väletablerad deckarförfattare med ursprung i Billesholm. En ganska nyinflyttad och i början av...

Läs mer

Hälsosamma bad och hygieniska klinker

26-08-2020

HISTORIA Bjuvs bibliotek inbjuder onsdagen den 23 september till en historisk resa från Ekeby badhus och ut i ett industriellt landskap. Trädgården utanför badhuset är mötesplatsen och scenen. Publiken bjuds på...

Läs mer

Häng med på digital hälsomässa från Bill…

27-06-2020

KULTUR Idag lördag blir det inget strandväder om vi ska tro på väderprognosen. Då kanske det passar bra att öppna appen Zoom och helt kostnadsfritt lyssna både på klokheter gällande...

Läs mer

Event om häxprocesserna i Älvdalen

15-05-2020

KULTUR Författaren Annika Andebark, Billesholm, håller minnesevent om häxprocesserna i Älvdalen.  Är du nyfiken så finns hon imorgon lördag 16 maj på Bjuvs bibliotek mellan kl 10-13. Lördagen den 16 maj...

Läs mer

Ekeby möbler dementerar skvaller

13-03-2020

DEMENTI Emma Persson på Ekeby Möbler informerar kring ett rykte som går i byn:   - Vi har fått information om att ett rykte florerar här i vår by om att Ekeby...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »