M:s Blogg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LÖNSAM JAKT Jag har en ny bostad. Med en liten hall som jag vill skydda från vinterns antågande slabb och slask. Med hjälp av en tålig matta. En som inte suger in som en svamp. Utan en vattenavvisande. Som dessutom ser snygg ut där den ligger.

En sådan brukar jag hitta på Rusta. Jag har haft en i min lägenhet i Stockholm. Jag har en i sommarhuset i Viken. Och nu tänkte jag ha en i Helsingborg.

Sagt och gjort. Jag går in på Rustas hemsida på nätet. Och hittar mattan med stort M.

 

Bilden har inget med verklighetens matta att göra.

Problemet är att jag har sk förkylningssymptom och inte vill ge mig ut bland folk och kanske smitta andra. OM det nu är Covid19 jag fått. Därför försöker jag kolla om mattan först finns på Väla eller något av kedjans varuhus, inte alltför långt från Helsingborg.

På Rustas hemsida kan man mejla till kundservice eller chatta – under kontorstid. Jag mejlade först eftersom det var kväll när jag hittade mattan på sajten. Svar utlovas inom 24 timmar och svar kom:

- Hej Marianne, Tack för ditt mail! Vi på Rusta har valt att inte lägga undan våra produkter då vi vill att alla våra kunder ska ha samma möjlighet att köpa de produkter dom söker.

- Om det finns något mer vi kan göra för dig, tveka inte att kontakta oss.

- Önskar dig en fin dag och varmt välkommen in!

- Med vänlig hälsning

Jag svarar:

- Ditt svar är oerhört kontraproduktivt. Nästan ofattbart idag. Vad skulle ni kunna göra mer för mig som kund i Covid19-tider än att lägga undan mattan så att jag kan köra och hämta den i butiken på Väla? Och slippa bli smittad av/smitta någon annan?

- Visa detta mail för överordnade. Nog bäst ni tänker om här. Gör som livsmedelsjättarna gör. Ta beställning och lämna ut på ett Covid-säkrat sätt.

- Mvh, Marianne

Och därmed var såklart mejlvägen stängd.

Men….. det stod ju fortfarande på Rustas hemsida att i Helsingborg finns det ”ett fåtal kvar” av den av mig så hett eftertraktade mattan. Så jag testade chatten.

- Om den inte finns i Helsingborg kan jag beställa den från ett annat varuhus? försökte jag med chattpersonen.

- Den är slut, kom svaret.

Och så var den chatten över.

Van grävare
Nu är inte jag den som ger sig i första taget. Jag är van att söka tills jag får svar. Har lång erfarenhet av sk grävjobb. Men nu har just Rusta gett sig den på att man inte ska kunna ringa själv till deras butiker och fråga om saker som tex om man kan lägga undan en vara. Allt ska gå via deras kundtjänst, är konceptet. Och därför finns det heller inga telefonnummer på sajten.

På hitta.se finns de dock! Ring, ring!

Efter 10 minuters lyssnande på en inspelning med en kille som försökte locka mig till att bli medlem och också informerade mig om att all information jag behövde finns på deras hemsida eller chatt,  svarade vänliga Nicole. En livs levande person.

- Hej, sa jag. Jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak. Jag sitter hemma förkyld och väntar på att ta ett Covid19-test. Därför vill jag inte köra runt i era butiker och leta efter en matta som jag sett att ni har. Enligt er hemsida ska det finnas ett fåtal kvar i Helsingborg men när jag ber era anställda på chatten kolla så att det verkligen stämmer – får jag bara svaret: De är slut. Detta känns inte seriöst.

Nicole fattar direkt. Uppenbarligen är hon den första jag har kontakt med inom företaget som vet vad service innebär och vad det kan betyda för att lyckas behålla kunder.

- Det står att det finns två kvar i Helsingborg, säger hon. Men vänta så ska jag kontrollringa dit och se så att det stämmer.

Efter ett par minuter (jag lyssnade på inspelningen med killen med reklamen i 11 minuter!) kommer Nicole tillbaka med det glädjande beskedet:

- Det finns minst en kvar i Helsingborg.

Yes! Tusen tack för hjälpen Nicole!

Efter ytterligare ett samtal – denna gång till en kompis utan ”förkylningssymptom” – var affären i hamn. Och jag glad som en lärka. Nu ska hallen bli fin!

Men varför är vissa företag fortfarande – trots en pandemi som varat länge och som vi inte ser slutet på än – på nivån ”kör runt och leta själv”? Vill de inte överleva? Eller vet ägare och chefer bara inte hur illa deras koncept och digitaliserade kundservice fungerar?

Tacka vet jag kontakt IRL!

Trevlig helg Nicole!

Marianne Rönnberg Galmor

SÖK

GÅNG

Julmarknad i det lilla formatet - Norra …

23-11-2021

Billesholmstraktens Hembygdsförening kallar sin traditionella, återkommande och populära julmarknad en "julmarknad i det lilla formatet". Och ja, stor är den inte men miljön och sällskapet i den gamla, vackra fd...

Läs mer

Riddarspel Billesholms 450:e födelsedag …

18-08-2021

HEMBYGDEN På kulturarvsdagen lördagen den 11 september firas Billesholm 450 år mellan kl 13 och 16. På den gamla prästgården i Norra Vram - där Billesholmstraktens Hembygdsförening huserar. Med en...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Helena Kubicek Boye pratar deckare och v…

24-01-2020

KULTUR Helena Kubicek Boye kommer både att prata om sina deckare och boken om att vinterbada den 28 januari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Vad har en bok om att simma...

Läs mer

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

100 årsfest för Gunnar Hellsing

24-09-2019

KRAKEL SPEKTAKEL Lördagen den 28 september uppmärksammar Bjuvs bibliotek att barnboksförfattaren och "pappan" till bla Krakel Spektakel och Kusin Vitamin skulle ha fyllt 100 år i år. Kalaset börjar kl...

Läs mer

Skånsk deckarlördag på Bjuvs bibliotek

24-09-2019

DECKARE Den 12 OKTOBER kl. 12.30 kan du på Bjuvs bibliotek möta deckarparet Olséni & Hansen och författaren Anna Bågstam som skriver deckare i Skånemiljöer. BIbblan bjuder på lite mingelmat innan...

Läs mer

Klippans Konsthall 15 år

14-05-2019

KONST Klippans kommun och Klippans konstförening bjuder in till att fira Klippans Konsthall med en jubileumsutställning under två veckor, 18 maj-2 juni 2019. Utställningen tar en titt på hur det...

Läs mer

Kalas, Alfons Åberg!

29-01-2019

Med Sagofén Isadora. Lördagen 2 februari kl. 11.00. Tid ca 30 min. En föreställning efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg! Gratis biljetter finns att hämta på biblioteken 14 dagar före föreställningen. Ålder 3-5 år.

Läs mer

Hennes farfar försökte mörda Adolf Hitle…

16-11-2018

AKTUELLT - Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa? Och hur påverkade hans hjältemod familjens liv? Missade du när Barbara Fellgiebel var på Bjuvs bibliotek och berättade...

Läs mer

Fokus på mat och klimat

26-09-2018

HÄLSA Under två veckor i oktober kan du lära dig mer om hur mat och miljöpåverkan hänger ihop i föreläsningsserien Mat och Klimat på biblioteket i Bjuv. Bland föreläsarna finns bland...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »