Måndagens möte i kommunfullmäktige gick av stapeln på parkeringen mitt emot kommunhuset. Utan varken opposition eller diskussion. Vart är Bjuv på väg?
POLITIK SVT Helsingborg rullar in i byn liksom P4 och Helsingborgs Dagblad. Vad är det som händer?
Jo. Idag är det möte i Bjuvs kommunfullmäktige.

Men skulle det locka TV, radio och HD? Ingen av dem har ju närvarat på några kommunfullmäktigemöten i Bjuv på år och dag. De första två aldrig.

Hm. Så här är det nog, tror jag. Redaktörerna har någonstans – kanske på bjuvsnytt.se? – snappat upp att det politiska käbblet som pågått i Bjuv sedan maktskiftet mellan majoritet och opposition nu är nära en rejäl utlösning. Här luktar det feta rubriker: Nu går det illa för Bjuv igen.

Efter att ha deltagit i KF-möten på platser som Foodhills, Jens Billeskolan, Kycklinghuset i Selleberga och samma parkering i Bjuv som kvällens möte hålls på – så sa oppositionsledaren Anders Månsson nämligen i förrgår att NU får det vara nog! Vi kommer INTE till parkeringen för ett möte utomhus. Nu kräver vi ett digitalt KF-möte.

Buller och bång!

Och då kommer media. Inte bara lokalmedia utan MEDIA. Utifrån. De som gillar när Bjuv utmärker sig på ett negativt sätt…… Minns ni storyn om åsneköttet i Findus lasagne? Det gav media i flera veckor. (Ingen goodwill dock.)

Ja, det får vara nog, det håller jag med om. Från båda håll. Opposition och majoritet.

Ni har kunnat ha möten på både möjliga – och i mitt tycke omöjliga (Kycklinghusen) platser. En digital lösning är under konstruktion. Det är långt ifrån optimalt att den dröjer till juni men under tiden får man väl svälja förtreten och jobba på. En månad till.

Ni är ju faktiskt valda av människor som lagt ansvaret hos er att jobba för deras bästa. Vilket ni inte gör med detta tjafs. Ogillar ni politiken som förs, skapa egen. Något nytt, konstruktivt. Jag lovar, vi är många som väntar på det.

Visa att ni kan mer än att kivas och kasta grus i varandras maskineri. Maktskiftet var ett faktum redan efter riksdagsvalet. Ibland får jag känslan av att det inte riktigt sjunkit in överallt. Och jag anar inte tankarna bakom dagens bojkott. Vart ska detta leda?

Jag gillar inte när man talar illa om Bjuv. Jag är urless på att ända från barnsben ha fått höra att vi inte kan lika bra som andra. Jag VET att vi kan!

Oavsett om det är en återkomst eller en förtjänstmedalj man är ute efter – sätt igång och gnugga geniknölarna. Endast med ärliga, kloka tag kan segrar vinnas. Och fördomar krossas.

Marianne Rönnberg Galmor