CINDYS BLOGG

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CINDYS BLOGG Nu går vi mot mörkare tider men vardagen känns ljusare än på länge.

Midsommaraftons morgon. De brukar säga att natten är magisk, men jag undrar fan inte om morgonen är snäppet vassare. Prova gå upp precis innan soluppgången. Och lyssna.. och när solen tittar fram, går man en mil i tysthet.. och välkomnar dagen. Det mina vänner. Det är magiskt..

Veckorna som gått har varit långa. Mycket jobb och massor med träning. Jag har avverkat ca 20 mil på cykel, varav 2 i ösregn över åsen. Jag kan säga att det blev ett "halleluljamoment" när vi passerade Kågeröds grusvägar med en blå himmel framför oss.

Jag har dessutom maxat mina vikter på styrketräningen, svettats så att ögonen tårats av glädje då jag äntligen kunnat suga ut all kraft i musklerna utan att få ont i ryggen. Jag har haft två helt fantastiska veckor. Ja trots "för tidig tonårstrots" och total vägran till samarbete med minstingen.

Jag älskar verkligen de dagar då barnen är snälla... iaf mot varandra. Idag vet jag var min stackars mor fått sina förtidiga gråa strån ifrån. Kan vara den gången syrran jagade mig med en frusen brödlimpa genom hela lägenheten. Jag kan försöka påstå att jag var oskyldig men jag betvivlar att ni skulle tro på mig. Man får tänka positivt helt enkelt. Andas in och ut. Och blunda och låtsas att man är både blind och döv. Speciellt när de bråkat och gapat om SAMMA SAK DE SISTA 6 timmarna. Sen de vaknade alltså. Och inte en enda pedagogisk metod fungerar för att försöka lösa konflikten.

Det är då man kastar in handduken och låser in sig på toa, säger åt dem att lösa problemet och att jag inte är tillgänglig förrän de sagt förlåt till varandra. Ibland tar det 2 minuter - oftast om vi ska någonstans eller om jag drar in utlovade aktiviteter och godispåsar. Ibland tar det fyra dagar. Men då kliver jag snällt ut ur badrummet när jag kissat färdigt och låtsas som att jag inte finns. Tills jag trampar på en leksak och förbannar hela huset. Och hotar med dammsugaren. Den är fruktansvärt effektiv..

När jag blir arg, blir barnen snälla. De inser nog att även jag har mina gränser. Och då måste de samarbeta för att vi som familj ska kunna utföra diverse aktiviteter. Och så fortsätter det. Dag ut. Dag in. Och dag nr 4 dras den gamla "du sa aldrig förlåt till mig-historien" upp igen o jag påminner om hur mysigt vi haft det hela dagen.. låt inte gammalt groll förstöra detta "moment" för att den ena ungen råkade få en jordgubbe mer än den andra... sen säger man förlåt, kramas och skrattar tills vi gråter och sen är allt bra igen. "Hjulen på bussen snurrar runtruntrunt, och livet likaså"

Jag tror ni vet vart jag vill komma..

Två veckor in på sommarlovet och jag undrar hur de ska överleva 6 veckor till med varandra. Jag vet hur min mamma överlevde. Hon skickade syrran på kollo. Och mig till en kompis i Landskrona. Tack mamma för att du lät oss överleva och inte lät oss slå ihjäl varandra. Och tack mamma för att du alltid ställer upp när jag vill vända ut och in på mig själv i förtvivlan när allt går emot mig.

Därför har jag träningen som en oerhört viktig del i mitt liv. Det är där jag rensar. Helar. Gråter. Skriker. Blir stark. Töms. Fylls. Läker. Orkar... träningen är min medicin.

Jag har ont i hjärtat. Ont i hjärnan. Ont i ryggen, ont på så många olika vis att jag måste få utlopp av det som gömmer sig under min vältatuerade kropp.

Och kan jag inspirera andra att må bra genom gemenskap, självförverkligande och hälsosamma val.. så läker det en del av mig. Jag har själv varit på både botten och toppen i mitt liv. Från att vara nästintill orörlig till att göra ett lopp på elit-tid, till att bli sjuk av stress, bryta ihop, och kravla mig upp ur avgrunden eftersom jag VET att det är möjligt.

I oktober åker jag på en träningsresa till Kreta för att få ny inspiration. Trycka på "play" igen. Tills dess ska jag njuta av varje bra träningsdag som kan bidra till att någon annan också mår lite bättre med sig själv. Jag vet iallafall att träningen varit min enda och bästa medicin genom alla dessa förbannade berg och dalbanor som livet gett mig.

Så. Att cykla i ösregn ger en tid att tänka. Rensa. Stanna upp och skula och längta. Njuta av ett varmt bad när man kommer hem. Att lyckas göra en frivändning med dubbel vikt än vad man brukar, och känna att man orkar en till utan att lederna ömmar.. det är fan en seger.

För där - i explosionen försvinner alla mina dåliga dagar. Och jag kan krama om mina barn och mina kära utan att överlämna negativ energi.. den är tömd på cykeln eller på gymmet.

Ni borde prova.....

CINDY

 

 

SÖK

GÅNG

Hennes farfar försökte mörda Adolf Hitle…

16-11-2018

AKTUELLT - Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa? Och hur påverkade hans hjältemod familjens liv? Missade du när Barbara Fellgiebel var på Bjuvs bibliotek och berättade...

Läs mer

Höstlovsprogrammet hittar du här

31-10-2018

HÖSTLOV Som vanligt såhär års så anordnar det officiella Bjuv en rad olika nöjen och sysselsättningar för alla skolfria barn och ungdomar. HÄR hittar du hela programmet.  

Läs mer

Fokus på mat och klimat

26-09-2018

HÄLSA Under två veckor i oktober kan du lära dig mer om hur mat och miljöpåverkan hänger ihop i föreläsningsserien Mat och Klimat på biblioteket i Bjuv. Bland föreläsarna finns bland...

Läs mer

Invigningsfest i Norra Vram

06-09-2018

KULTUR På lördag den 8 september kl 14-16 är det återinvigning av Stallet hos Billesholmstraktens hembygdsförening. Som huserer i Norra Vrams gamla prästgården. Stallet har renoverats och ska i fortsttningen tjäna...

Läs mer

Fika i Norra Vram

18-07-2018

FIKDADAGS På söndag den 22 juli är det dags för sommarens andra sommarcafé hos Billesholmstraktens Hembygdsförening i Norra Vrams gamla prästgård. Kaffe med våfflor serveras i trädgården, där det finns...

Läs mer

60-årsfest på Brukshundsklubben i Bjuv

22-04-2018

FEST Den 26 maj firades det rejält i Bjuv och närmare bestämt på Brukshundsklubben, som fyllde hela 60 år!  

Läs mer

"Min farfar försökte mörda Adolf Hi…

15-03-2018

NAZISMEN Torsdag den 22 mars kl. 19 föreläser Barbara Fellgiebel på Bjuvs bibliotek om det idag högaktuella ämnet nazism och närmare bestämt om sin farfar som försökte mörda Adolf Hitler...

Läs mer

Från författardröm till topplista - så k…

28-02-2018

DRÖMMAR Torsdag den 8 mars kl. 18.00 på Bjuvs bibliotek så berättar Helena Kubicek-Boye - psykolog och författare om sina fackböcker. Helena Kubicek-Boye är psykologen och författaren som skrivit fackböcker om bland...

Läs mer

Årsmöte SPF Seniorerna Fyrklövern Bjuv

18-02-2018

MÖTE SPF Seniorerna Fyrklövern Bjuv har haft årsmöte. 90 medlemmar hade hörsammat kallelsen. Mötet ägde rum i Församlingshemmet i Billesholm. Efter mötets öppnande ägde parentation rum, därefter årsmötesförhandlingar som avslutades med...

Läs mer

Brogårda förskola firar 40 år

03-10-2017

BJUV Torsdagen den 5 oktober firas det att Brogårdaskolan fyller 40 år. Kommunen bjuder på en dag fylld av aktiviteter för förskolans barn, syskon, föräldrar och före detta personal och...

Läs mer

Stadens lockelser och faror för våra små…

11-09-2017

KUNSKAP Forskarturnén 2017 på Bjuvs bibliotek fortsätter. I ett föredrag onsdagen den 11 oktober kl 18.00 berättar Caroline Isaksson, docent och universitetslektor i biologi vid Lunds universitet, om Sveriges vanligaste...

Läs mer

Bjuvskalaset 25-26 augusti

24-08-2017

Bjuvskalaset pågår mellan den 25 och 26 augusti kl 15.00 – 23.00.      

Läs mer

Startskottet för nya Brogårdaskolan

07-08-2017

STARTSKOTTET Måndagen den 14 augusti kl 11, tar kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson tillsammans med skolans elever, på terminens allra första skoldag - det allra första spadtaget mot en ny Brogårdaskola...

Läs mer

Konsert med Albin Johnsén

15-07-2017

Konsert med Albin Johnsén i Folkets Hus-parken den 11 augusti mellan kl 20 och 23.  

Läs mer

Invigning av multiarenan i Billesholm

13-07-2017

INVIGNING Multiarenan i Billesholm ska vara på plats till skolstarten. Invigningen äger rum måndagen den 14 augusti klockan 10 tillsammans med alla elever på Jens Billeskolan årskurs F-6.  

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
Box 54
267 22, Bjuv

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0725 89 25 61

Storlek mm - Info här »