Överfarten Trelleborg-Sassnitz var lugn och behaglig och på bilden nedan sitter tre GIF-are och solar medan färjan stävar mot hamn i Tyskland. De tre är Bertil Hansson, Sven Friberg och Sven-Inge Dahlman. Foto: Privat.
 
En av mina favoriter var Nisse Franzén. Jag föddes i Franzéns hus på Schaktsgatan sommaren 1936. Några år senare flyttade vi till ett litet hus i Selleberga bredvid Strandbergs affär, som senare drevs av Folke Jönsson.
 
1946 flyttade familjen till Gunnarstorp, och jag kom därigenom att bli delaktig i en fantastisk idrottslig utveckling med Gunnarstorps IF.  När jag nuförtiden träffar Sune Larsson eller Börje Gren - två gamla bjussingar - brukar jag påminna dem om en match på Sellevi, där resultatet var 2-2 vid full tid. Efter två förlängningar segrade GIF med 9-3.
 
Jag var en liten klen inner och efter att jag gjort ett mål hotade Börje att sparka båda benen av mig om jag än en gång visade mig i deras straffområde. Idag är Börje en snäll gammal farbror.
 
En annan gammal Bjuvsprofil - skomakaren Idoff - hade inför matchen lagat mina fotbollsskor, och efter matchen var han inte glad. "Hade jag vetat detta, skulle jag inte ha lagat dina skor."
 
På Vagnmakargatan i Selleberga bodde min bästa kompis genom alla tider, Stig-Arne Andersson, och vi tillbringade många timmar på Sellevis träningsplan. Stig-Arne hade en välbärgad morbror, som såg till att vi alltid hade en ny, fin boll. Vi började båda på Kyrkskolan hos Greta Sjöholm, en av de många lärare som stimulerade oss och fick oss att gilla skolan så att vi kom att stanna kvar under hela vårt yrkesliv.
 
När någon frågar mig vad jag jobbat med, brukar jag skämtsamt svara, att jag aldrig jobbat. Jag har bara roat mig hela livet.  Att undervisa ungdomar mellan 14-19 år i främmande språk var ett sant nöje. De är friska, öppna och frimodiga och ännu opåverkade av vuxenvärldens hyckleri. Dessutom har man en mängd välutbildade kolleger att umgås med under raster och håltimmar. Bättre jobb finns inte!
 
Jag brukar ge ett råd till äldre vänner och bekanta: "Skriv ner eller tala in på ett band 'ditt livs historia'. När du lämnat jordelivet, kommer man att ställa frågor om dig, men då finns kanske ingen kvar som kan besvara frågorna." 
 
Jag har själv gjort en sådan inspelning med hjälp av den moderna tekniken. Länken här nedan leder dig till en kort sammanfattning i ord och bild. Adressen till sidan är: http://www.sid36.se/
 
Tack för sidan, där jag kan läsa om mitt kära, gamla Bjuv.
 
Sven-Inge Dahlman