Findus sett från söder med trädgården utanför matsalen närmast. Foto: Tradera.
 
INSÄNDARE Findus en del av hjärtat av Bjuv, där Frukt-vin och Likörfabriken i Bjuv utvecklades till frysta maträtter, köttfärssåsen och ärtorna med "Ärtsafari" som besöksnäring. Minnet av en uppväxt på 70-talet när man kunde följa gående, cyklande och bilister på väg till och från arbetsplatsen på Findus gör sig påmint.
Det var många som fick och har fått sin första anställning där efter avslutad skola, och som någon skrev på Facebook " jag är Findus" Därför är det också med glädje vi följt de sista årens utveckling, efter att företaget haft sina nedgångar och utflyttning från Bjuv. De sista årens utveckling har väckt
uppmärksamhet och nyfikenhet runt om i vårt land.

Det är min förhoppning att fler entreprenörer så som räkodlarna, fryshuset och andra entreprenörer kan se att det finns potential och framtid vidare och att fler ansluter samt att det växer fram nya möjligheter. Politiken kan inte skapa jobb, men de kan arbeta med en god jordmån för att företag ska vilja starta, växa och utvecklas såväl på orten som i landet.

Ann-Charlotte Hammar Johnsson
Bjuvsmoderaterna

 

Susanne Ohlsson från Billesholm replikerar:

Ann-Charlotte Hammar Johnsson - Varför kan du inte bara strunta i pedagogik och empati och tala klarspråk. Den vägen valde ju dåvarande arbetsmarknadsministern och folkpartiledaren Per Ahlmark när han i oljekrisens Sverige mötte varslade arbetare vid L M Ericsson i Olofström 1977. Efter en lång drapa om att tråkigt för er det här, men globaliseringen och strukturomvandlingen har faktiskt positiva effekter på lång sikt, avslutade han med det säkert uppriktigt menade, men ändå lätt autistiska: Lycka till!

Men det här var också långt, långt före PR-konsulternas och De nya moderaternas tid.