DEBATT Sättet som Nomad Foods lägger ner Findus i Bjuv är under all kritik. Nomad ville bara ha varumärket Findus och bryr sig inte om personalen. Det visar deras agerande klart och tydligt. 
Även om någon/några får köpa anläggningen och skapa nya jobb - vilket vore underbart - så ska Nomad Foods inklusive varumärket Findus bojkottas så länge de äger detta fina varumärke inte bara i Sverige utan i hela världen. Ett sådant företag som Nomad Foods är lika illavarslande överallt i världen med den strategi de har bara för att bli störst, vackrast och bäst och arbetare är av noll värde. 

Ska de tillåtas ha monopol på hela livsmedelsbranschen utan att någon agerar. NEJ. De måste stoppas.

 Det är inte bara Bjuv som drabbas utan hela regionen med kanske 1500 personer och mer blir utan jobb.

Var i Sverige blir nästa offer? Jobbade 32 år mellan 1968-2000 på Findus och de flesta trivdes mycket bra och kände stolthet och ansvar för Findus som hade en fantastisk personalvård. Alla var viktiga och kvalitet var ett signum som det inte naggades på.

Findus var då representerad i 48 länder så det är inte vilket varumärke som helst inte. Därför känns det fruktansvärt hemskt att giriga kapitalister ska behandla Findus i Bjuv som en skurtrasa man bara slänger bort.

Hoppas nu att någon/några kan ta till vara den ypperliga kunskap man haft och har så vi kan få våra fina ärtor och andra grönsaker odlade och producerade i Bjuv och Skåne med omnejd och med  Bjuvsk oslagbar kvalitet.

Kommer aldrig att köpa något som Nomad Foods och deras varumärken säljer och uppmanar alla andra att göra detsamma.

Allt stöd nu till de drabbade. Tänker på er.

Claes-Göran Nilsson
Billesholm