DEBATT IN-/UTRIKES Det skrivs väldigt mycket om id-kontroller i EU och då på vår egen mark. Danmark har slutligen insett att transiteringar till Sverige inte kan fortgå och nu förstått att införa kontroller.
Endast på detta sätt kan man få kontroll över en fullständigt katastrofal hantering utom all kontroll. Svenska politiker speciellt de som bor i Stockholm vill inte förstå hur man kan utsätta asylanter för dessa " övergrepp". Självklart har man inga egna förslag men gärna kritisera.

Svenska tidningar öser på med bensin på öppen eld. Samtidigt i Köln utsätts tyska kvinnor för asylmobbar, mobbar som " tar för sig" och våldtar å det grövsta. I den svenska ankdammen skrivs inget om dessa övergrepp. Europa utsätts för enorma påfrestningar och den internationella pressen skriver om ett EU som inte kan hantera en enorm katastrof i vardande.

Intressant är att det alltid är Europa som får ta smällen och det verkar som hela världen vill komma till denna " fruktansvärda" kontinent. Historiskt har kontinenten utsatts för två världskrig och ett tredje är i vardande. Samtidigt börjar det mullra i Saudi och Iran och de båda länderna har i princip slängt in handduken.

Frågan kan ställas direkt: På vilken kontinent kommer flyktingströmmen utspelas, självklart i Europa och det är inte långt från att kärnvapen kommer att sättas in. Mitt i denna sörja befinner sig Israel och trycket på denna stat är enormt. Reflektionen över arabstater som endast har olja att tillgå och aldrig någonsin kommit överens varför skulle man nu ta till andra metoder dvs komma överens? Arabstater uppbyggt av klaner och stammar har en historia som aldrig någonsin burits fram av hänsyn.

Därför flyr man hals över huvud till den enda kontinent som finns att tillgå nämligen Europa. Ett Europa som nått gränsen för humanitära insatser fortsätter att vrida och vända på ett problem som kommer bli tidens ände. Frågan man kan ställa är varför aldrig folken i dessa arabstater tar saken i egna händer, störtar sina tyranner och börjar bygga upp sina egna samhällen och då från grunden? Varför sker aldrig detta? Varför utpekas alltid europeerna som "de onda" ? Varför? Svaret är enkelt, peka på Europa och få bort fokus från de egna tyrannerna, de som badar i guld, olja, dollar, de som verkligen är upphovet till förödelsen i världen. Hur kan folken i arabvärlden fortsätta att bli så fullständigt förda bakom ljuset och aldrig resa sig från sina egna tyranner?

By Boo Björk

Varje skribent står själv för sitt inlägg. Vill du kommentera eller själv göra debattinlägg så skriv till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Comments

 

Charlotte Lilja Engman Klokt. Skrämmande och otäckt.
 
UnlikeReply114 hrs
Marianne Rönnberg Galmor En världsomspännande analys. Skulle vara intressant att bryta ner delar och diskutera vidare.
 
LikeReply14 hrs