TIDNINGEN I SKOLAN Direkt efter starten på vårterminen 2016 drar ett gäng ambitiösa elever i klass 9A på Varagårdsskolan igång projektet digital skoltidning. Uppdraget att vara mentor har gått till bjuvsnytt.se:s chefredaktör Marianne Rönnberg Galmor.

För ett par veckor sedan kontaktade Fredrika Persson i klass 9A på Varagårdsskolan redaktionen med frågan om hon fick var krönikör. Hon hade i samband med svenskauppgiften att skriva krönikor blivit så nöjd med sitt eget resultat att hon ville försöka få det publicerat.

På bjuvsnytt.se var svaret Ja. Visst vill vi främja att unga skriver och deltar i debatter och Fredrika ämne var dessutom den miljökonferens som just avslutades i Paris så hennes text satt som en smäck!

När så hennes vänner på skolan hörde och såg resultatet blev även de sporrade att skriva och publicera och därifrån till steget att starta en digital skoltidning var inte långt.

Sagt och gjort. Eller rättar sagt; I och med att vi tog bilden ovan på fredagen så är bollen i rullning. Produktionen av tidningen startar direkt efter terminsstarten i janari.

Redaktionen består av Fredrika Persson, Wiktoria Portyka, Albina Krasniqi, Arbresha Bajraktan och Tiba Jönsson.

Det är i sammanhanget viktigt att betona att tjejerna på bilden utgör redaktionen för tidningen. ALLA elever på Varagårdsskolan är välkomna att skriva, fotografera och på olika sätt bidra till innehållet i tidningen. Som ännu inte fått något namn.

Håkan Larsson, elevernas svensklärare, är samordnare av projektet.

Marianne Rönnberg Galmor