DEBATT Antagligen för att markera att det inte ska komma flyktingar till ”min kommun”.
Ser man presumtiva terrorister i dessa stackars människor, som är söndertrasade av krig och elände? Vad vinner man på att tända på och bränna ner ett flyktingboende?

 

Absolut ingenting!

Tvärtom förlorar vi alla på det.

Det är ”vår” egendom man bränner ner. Det är ”våra” pengar man eldar upp i form av resurser från räddningstjänst, polis med flera. Pengar som skulle kunna gå till annat i kommunen.

Det är arbetstillfällen som går upp i rök. Det är en framtid som läggs i aska.

Allt detta är pengar!

Pengar som skulle kunna gå till terroristbekämpning både i vårt land och i utlandet. Pengar som skulle kunna gå till att hjälpa på plats, som det så ofta talas om från de flyktingfientligas håll.

Jag skulle helst vilja kalla dessa personer för människofientliga eftersom det är människor som flyr. Flyr från sin by, sin stad och tvingas lämna allt i ett sönderbombat land.

Vem är man rädd för?

Är man rädd för Salem, som om några år kanske räddar ditt eller någon anhörigs liv på ett sjukhus nära dig? Är man rädd för Aisha, som vänder på din mormor så att hon inte ska få liggsår?

Nej, jag tror inte det!

Vad är man rädd för?

Är man rädd för självmordsbombare eller andra destruktiva handlingar som utförs?

Ja, kanske. Men det kan aldrig bekämpas genom att bränna ner bostäder. Argumenten för att försöka stoppa dessa människor från att komma hit är nu så slitna så de är genomskinliga. De upprepas som mantran hela tiden.

Vad gör ni för våra uteliggare?

Det görs mycket för uteliggarna i samhället. Det stora problemet är att ingen vill bo grannar med dem. Men… Det har vi hört i ett annat sammanhang också! Ja, just det…! Ingen vill ju bo granne med en flykting! Hela tiden samma argument. ”Inte här, någon annanstans!”.

Man ser bara de som är längst ner i samhället och skyller problemen på dessa. Man ser inte den som lever på det arbetande folket. Den som tjänar mer på ett år än vad flyktingmottagande kostar i en enda kommun.

Rikta era argument mot dessa, istället för att bränna ner gemensam egendom. Fråga dem varför de inte vill betala mer i skatt så att landet Sverige kan erbjuda hemlösa en bostad. Säg till dessa att satsa sina pengar i Sverige så att våra ungdomar kan flytta hemifrån.

Flyktingarna som kommer hit är till stor del inte farliga.

Farliga är de som eldar upp vårt framtida kapital.

Farlig är den som en dag kastar sin molotovcocktail mot fel hus, mot ditt hus!

Den personen är jag MYCKET rädd för.

De mörka krafter som den personen representerar är jag MYCKET rädd för.

Det samhället dessa partier och organisationer vill ha är jag MYCKET rädd för.

Susanne Ohlsson