DEBATT Anders… Jag läste ditt svar till Marianne angående Bjuv kontra Höganäs. Jag håller med dig till fullo när det gäller allt det som Bjuvs kommun gör och planerar men jag tycker det fattas en bit. En kompletterande bit. Den biten är skatteinkomster.
Det är nu som Bjuvs kommun kan sno åt sig penningstarka personer som vill flytta till nordvästra Skåne. I väntan på att Helsingborg ska kavla upp ärmarna ska du/ni passa på medan ni redan har era uppkavlade. Erbjud människor ett attraktivt boende. Planera och bygg till exempel terrasshus med utsikt mot Söderåsen. Som vi alla har märkt går det inte längre att konkurrera med ärtor, nu är det natur och miljö som gäller.

Det är bra att kommunens skolor är bättre nu men de kan också bli bättre. Satsa även på utbildning. Ungdomar, både med och utan eftergymnasial utbildning ska lockas att bo kvar i kommunen. Locka hit en del av forskarna från Lund/Malmö/Halmstad. Grunderna finns förhoppningsvis kvar i Findus husen.

I framtidens Billesholm ligger sköna skattekronor och väntar på er! Enligt tågtidtabellen stannar snart ett Pågatåg. Var då beredda med bostäder till de som stiger av tåget. Jakriborg i Hjärup skulle kunna vara en förebild.

Vi måste bli fler i kommunen om vi ska ha kvar vår plats på kartan!

Satsa Anders! Våga ta stora beslut!

Susanne Ohlsson
Billesholm

Läs Marianne Rönnberg Galmors debattinlägg om Höganäs kontra Bjuv samt Anders Månssons svar till Rönnberg Galmor här.

Fotnot: Jakriborg (bilden) är ett uppmärksammat bostadsområde i tätorten Hjärup ett par kilometer söder om Lunds södra kant. Den arkitektoniska stilen är en pastisch som anknyter till den förindustriella stilen i Lundaslättens byar och de hanseatiska kuststäderna vid Östersjön och Nordsjön.