VISIONEN Som vi skrev tidigare har Bjuvs kommun reviderat "framtidsdokumentet" Vision 2020 till Vision 2010. Hårddraget kan man säga att fokus ändrats från att göra Bjuv till ett blomstrande industrisamhälle till en attraktivt boendekommun. Moderaternas Ann-Charlotte Hammar Johnsson har synpunkter på tänket.
"Solen skiner och jag ser ut över Söderåsen, vaknar till göken på helgerna och tar mitt kaffe i trädgården och tycker att jag bor på en fantastisk plats. Därmed tycker jag inte att det värde denna ort bjuder har förädlats i takt med tiden och blivit den framstående ort i Västra Skåne som den borde vara. Det är nu 16 år sedan minst som vi i moderaterna talade om hästgårdar längs åsen och boende för en blandad befolkning och inte någon gång har vi fått gehör. Först nu i vår, 16 år senare, på visionsdag hörde jag en socialdemokrat säga ”vi behöver höginkomsttagare”. 

Självklart gör vi det och det borde alla förstått utan en inköpt undersökning på 100 000 kr för att få veta att vi borde vara en boendekommun. Något mer avancerad tanke hade jag förväntat mig. Jag är dock oerhört glad om detta kan få socialdemokraterna att tänka nytt och inte sätta oss alla i mer skuld, skapa förutsättningar för jobb och att utveckla boendet och livet i vår kommun.

I olika debatter och i vårt arbete har vi genom åren påtalat sårbarheten av en bruksort som tjänat oss väl, men som behöver fler ben att stå på. Här har inte ett gott företagsklimat med entreprenörsanda hängt med och inte heller ekonomi med skatteunderlag för allt från skola och omsorg till yttermiljöer och fritid, pensionsavsättningar, fiber mm. 

Det behövs en plan framåt med en klar politisk vision av vad man vill åstadkomma med den kommun man styr och att ha mod att driva förändring för att ett samhälle inte ska fastna eller gå bakåt. För det arbetet behövs passion och en tro på att det går. Allt annat är ett misslyckande.

Ann-Charlotte Hammar Johnsson
Ordförande Bjuvsmoderaterna

Läs bjuvsnytt.se:s artikel om den förändrade visionen här.