ÖVERSVÄMNING Den 15 juni drabbades Bjuv av ett regnväder som jag aldrig har upplevt. I vissa områden kom det över 200 millimeter under ett par timmar på onsdagseftermiddagen, detta var extraordinär händelse.

Mängderna som föll är ofantligt svåra, om inte omöjliga, för ett dagvattensystem att klara av.

Det är riktigt att det säkert kan finnas fel i dagvattensystemet, vårt system består av ett antal mil ledningar och sköts av NSVA (Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp).

Bilden: Sent på natten kom en sanerare till slut också till Sellebergavägen och tömde ytterligare en vattenfylld källare.


 

 

Direkt efter regnet den 15 juni var jag i kontakt med NSVA och fick en muntlig redogörelse för hur läget var. NSVA arbetar nu med att utreda hur vårt VA-system drabbades, hur det fungerade och kommer att redovisa detta så snart som möjligt.

Ninnie Lindell och Margit Johansson efterfrågar en krissamordnare vid denna händelse. Men bägge två vet att i vår organisation finns flera medarbetare som är och har varit behjälpliga i denna svåra situation. Alla kommuninvånare har varit och är välkomna att höra av sig till oss för att be om stöd och hjälp. Det är inte möjligt vid alla tillfällen men vi gör hela tiden vårt yttersta för att ge den bästa servicen inom vårt kommunala uppdrag. Utöver detta finns också försäkringsbolagen som har ett stort ansvar.

Det är över 200 fastigheter som har blivit mer eller mindre drabbade. Jag lider verkligen med alla som har fått sina hem förstörda och hoppas på att man så snart som möjligt kan komma tillbaka till en normal vardag.

Anders Månsson

Kommunstyrelsens ordförande

 

Här kan du läsa Moderaternas inlägg som Anders Månsson alltså här svarat på.

Kommentarer? Skicka dem i så fall till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..