CYKELVÄG Jag bestämde mig en vacker julilördag för att ta en promenad vid Mölledammarna.Tog cykeln från Ekeby via kyrkan ut på väg 109 och svängde in vid Gedsholm. 
Färden på 109:an kändes obehaglig med bilister som körde om alldeles för nära, så att man kände vinddraget. De flesta höll dock bra avstånd och körde om ute vid mittlinjen.Men eftersom man inte visste om nästa bil skulle köra för nära körde jag ut i gräset, när jag hörde en bilist närma sig bakifrån.

Efter en skön promenad vid Mölledammarna, bestämde jag mig för att ta den andra vägen hem till Ekeby där man slipper 109:an och fortkörande bilar. Denna väg upp mot Jägarbacken är dock tyvärr en lång sträcka belagd med stora vassa stenar. Här gäller det att köra så långt ut i kanten som möjligt eller att leda cykeln för att inte riskera att skära sönder däcken.

När man korsat väg 110 uppe på Jägarbacken och rullat nedför grusvägen kommer man till cykelvägen på gamla järnvägsbanken mellan Billesholm och Ekeby. Där väntade en ny negativ överraskning. Även på denna i övrigt fina cykelväg låg stora vassa stenar glest utspridda som man fick kryssa fram mellan för att inte 
köra på och få ett sönderskuret däck.

En cykelvänlig väg från Ekeby till Mölledammarna saknas alltså.

Tråkigt för oss som gillar att cykla.

Göte Rehn
Ekeby