VÄLFÄRDEN Mitt namn är Haisam Ahmad och jag är nyinflyttat till Bjuv från Falun. Har satsat allt jag äger på ett hus i Bjuv.
Jag renoverade huset som man säger ”från topp till tå”. Fyra i familjen jobbar i Bjuvs kommun inom Vård och omsorg och en är ingenjör och jobbar på en annan plats i Bjuv.

Vi som familj har arbetat ideellt för samhället i Falun och sedan jag kom hit har jag sett att man kan göra mycket i Bjuv också för att få en förbättrad välfärd. Tyvärr inte så snabbt dock som man kunde önska. 

Jag såg t ex förra vintern hur illa det var ställt med snöröjning och med att hålla gatorna rena. De blev som en fälla för alla bilar i vissa områden. Några få ringde till kommunen och jag var en av dem. Tyvärr hände ingenting och folk klagade på att Bjuvs kommun är värdelös.

Vi han inte komma från snön men nu har vi istället hamnat i en översvämning. Jag trodde att det var otur men nej, jag fick höra att detta hände för några år sen också, och inget har sedan dess förbättrats. På några år alltså. Det låter inte som saken var bra skött av kommunfullmäktige.

Jag hoppas att politikerna tänker lite mer på hur man vill gynna invånarna i Bjuvs kommun. En sak är att vi betalar skatt och en massa avgifter för är vatten och avlopp och ändå får vi detta tillbaka - både i form av dåligt skick och lukt.

Jag kanske skriver dåligt. Men jag hoppas att ni kan sätta backventiler i brunnarna så att vi slipper översvämningar. Säg inte att vi inte ska använda källaren! För vi köpte hus med källare för att använda den som boyta.

Jag, min fru och fyra barn betalar skatt. Ge oss lite tillbaka genom att förebygga sådana katastrofer. Så slipper ni att betala mycket mer i skadestånd. Och göra era väljare besvikna.

Tack på förhand!

Haisam Ahmad
Bjuv

 

SVAR TILL HAISAM

Heja Haisam!!!

Mycket bra och riktigt skrivit!! Är det den gamla sanningen att "Nya kvastar sopar bäst" som lyser igenom här, eftersom både Haisam och vi är ganska nya i kommunen och fortfarande tror att man kan förändra genom att öppna munnen, att man måste protestera när något uppenbarligen är fel!

Det känns som om de gamla Bjuvsingarna är både trötta och luttrade pga att de aldrig fått något gehör alls för sina åsikter eller klagomål... låt aldrig denna översvämningen tystas ner och glömmas bort som den 2007!

Hälsningar Snickaregatan