Mitt Bjuv-Debatt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BOSTAD Det kommunala bostadsbolaget Bjuvsbostäder varnar för en person som går runt i Bjuv och försöker sälja dess lägenheter.

VARNING! Enligt polisen är just nu gamla i Bjuv de värst drabbade av bedragare och rånare.

- Hjälp dem som inte har Internet och ser våra varningar, skriver polisen på sin hemsida.

PRIS Bjuvs kommuns kulturpris går i år till Brogårdaskolan i Bjuv.

Rektor Monica Kjell var på plats i kommunfullmäktige på torsdagen för att formellt ta emot priset i form av en plakett och blommor.

POLITIK Uppdaterad På torsdagskvällen kom beskedet från det S-ledda minoritetsstyret i Bjuvs kommun:

- Vi kan inte leverera det vi anser Bjuv och våra väljare förtjänar och därför avgår vi och återkommer i opposition, heter det i ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Bjuv.

KULTUR Den 4-9 november är det arabisk filmvecka på Bjuvs bibliotek i samarbete med Malmö Arab Film Festival. Då visas fyra filmer med arabiskt tal och svensk text (tre i Bjuv och en i Billesholm).

 
Det blir också den 6 november en föreläsning i samarbete med Lunds universitet på temat: Sotpartiklar – från stearinljusets gula låga till påverkan på människa och miljö. Detta kl.18 på Bjuvs bibliotek.
 
Välkomna!
 

JULPYNT Loppis hos Brottarföreningen i gamla badhuset på Ågatan i Bjuv. Öppet varje lördag 07.30-13.00.

Just nu ett stort rum fullt av olika julsaker!
NSVA Med start måndagen den 21/10 kommer NSVA påbörja den årliga spolningen i Bjuvs centralort. Arbetet beräknas pågå till början av december. Spolningarna kommer pågå vardagar 07:30-15:30. Spolning bidrar till att hålla god vattenkvalitet.

Vi kan ej uppge exakt datum eller tid för specifika områden, då spolningsschemat kan komma att justeras under arbetets gång.

HOT På torsdagen informerade ledningen för Jensbilleskolan i Billesholm, via sitt internsystem Infomentor, alla målsmän om att skolan mottagit ett hotfullt meddelande.

Något liknande inträffade på Varagårdsskolan i Bjuv i förra veckan. Och precis som då tillkallades polisen på torsdagen till Jensbilleskolan för att bistå skolledning och kommun med råd och stöd kring hur det uppkomna läget ska hanteras.

NATTVANDRING Denna lördag firas Nattvandrarnas dag i Skejtparken i Bjuv mellan klockan 14 och 16.
Det bjuds på korv med bröd, bra musik och måga möten med människor som engagerar sig i att orterna i Bjuvs kommun ska vara trygga också kvälls- och nattetid.

En som verkligen jobbar för det här är Susanne Bakken, som också fått pris som Årets Nattvandrare för sin insats. Ihärdig vecka in och vecka ut breder hon smörgåsar och samlar sina lika ihärdiga kollegor i en lokal som kommunen upplåter åt gruppen. Och så vandrar de runt och skapar trygghet såväl i Bjuv som Billesholm. De samarbetar också med eldsjälarna i Ekeby Nattvandrare och emellanåt förenar sig alla i en gemsam trygghetsaktion i Helsingborg.

 

Susanne Bakken ringer ihop kollegorna inför lördagens festligheter på Nattvandrarnas dag.

FEST I dagarna två - dvs 30 och 31 augusti - går Bjuvsfesten av stapeln. Med artister från både när och fjärran. Mer på bjuvsfesten.se.

HEMBYGD Idag är det premiär för Söderåsdagen som vill uppmärksammha all företagsamhet som finns i kommunerna kring Åsen. Även Verksamheter från Bjuv, Billesholm och Ekeby deltar. Se mer på www.soderasdagen.se.

 
Möte i Bjuvs kommunledning. Christer Landin främst i bild. Till vänster om honom kommunalrådet Anders Månsson. Foto: Socialdemokraterna Bjuv.
EU-VALET Idag onsdagen efter valet räknar kommunerna de förtidsröster som inte hann fram till vallokalerna under valdagen. Men att SD blev den stora vinnaren i EU-valet lokalt i Bjuvs kommun, och också störst i landet, lär inte ändras. Vilket oroar S.

Det är förtidsröster som lämnats i andra kommuner under valhelgen, samt röster från utlandet, som nu räknas. På måndag den 27 maj börjar länsstyrelserna den slutliga rösträkningen. I den bedömer och räknar länsstyrelserna alla röster en gång till. Länsstyrelserna redovisar antalet röster för varje parti och antalet personröster.

Det slutliga valresultatet fastställs cirka en vecka efter valdagen och presenteras när samtliga länsstyrelser har genomfört den slutliga rösträkningen och Valmyndigheten har beslutat om att fördela mandaten, utse ledamöter och ersättare samt fastställa valresultatet.

SOPOR På grund av nedskräpning och dumpning av avfall kommer återvinningsstationen i Billesholm i fortsättningen att vara stängd för biltrafik från fredag eftermiddag klockan 15.00 till måndag morgon klockan 8.00.

Vill du tömma på helgen får du göra det i Ekeby eller Bjuv.

 

SÖK

GÅNG

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

100 årsfest för Gunnar Hellsing

24-09-2019

KRAKEL SPEKTAKEL Lördagen den 28 september uppmärksammar Bjuvs bibliotek att barnboksförfattaren och "pappan" till bla Krakel Spektakel och Kusin Vitamin skulle ha fyllt 100 år i år. Kalaset börjar kl...

Läs mer

Skånsk deckarlördag på Bjuvs bibliotek

24-09-2019

DECKARE Den 12 OKTOBER kl. 12.30 kan du på Bjuvs bibliotek möta deckarparet Olséni & Hansen och författaren Anna Bågstam som skriver deckare i Skånemiljöer. BIbblan bjuder på lite mingelmat innan...

Läs mer

Klippans Konsthall 15 år

14-05-2019

KONST Klippans kommun och Klippans konstförening bjuder in till att fira Klippans Konsthall med en jubileumsutställning under två veckor, 18 maj-2 juni 2019. Utställningen tar en titt på hur det...

Läs mer

Kalas, Alfons Åberg!

29-01-2019

Med Sagofén Isadora. Lördagen 2 februari kl. 11.00. Tid ca 30 min. En föreställning efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg! Gratis biljetter finns att hämta på biblioteken 14 dagar före föreställningen. Ålder 3-5 år.

Läs mer

Hennes farfar försökte mörda Adolf Hitle…

16-11-2018

AKTUELLT - Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa? Och hur påverkade hans hjältemod familjens liv? Missade du när Barbara Fellgiebel var på Bjuvs bibliotek och berättade...

Läs mer

Fokus på mat och klimat

26-09-2018

HÄLSA Under två veckor i oktober kan du lära dig mer om hur mat och miljöpåverkan hänger ihop i föreläsningsserien Mat och Klimat på biblioteket i Bjuv. Bland föreläsarna finns bland...

Läs mer

Fika i Norra Vram

18-07-2018

FIKDADAGS På söndag den 22 juli är det dags för sommarens andra sommarcafé hos Billesholmstraktens Hembygdsförening i Norra Vrams gamla prästgård. Kaffe med våfflor serveras i trädgården, där det finns...

Läs mer

60-årsfest på Brukshundsklubben i Bjuv

22-04-2018

FEST Den 26 maj firades det rejält i Bjuv och närmare bestämt på Brukshundsklubben, som fyllde hela 60 år!  

Läs mer

"Min farfar försökte mörda Adolf Hi…

15-03-2018

NAZISMEN Torsdag den 22 mars kl. 19 föreläser Barbara Fellgiebel på Bjuvs bibliotek om det idag högaktuella ämnet nazism och närmare bestämt om sin farfar som försökte mörda Adolf Hitler...

Läs mer

Från författardröm till topplista - så k…

28-02-2018

DRÖMMAR Torsdag den 8 mars kl. 18.00 på Bjuvs bibliotek så berättar Helena Kubicek-Boye - psykolog och författare om sina fackböcker. Helena Kubicek-Boye är psykologen och författaren som skrivit fackböcker om bland...

Läs mer

Årsmöte SPF Seniorerna Fyrklövern Bjuv

18-02-2018

MÖTE SPF Seniorerna Fyrklövern Bjuv har haft årsmöte. 90 medlemmar hade hörsammat kallelsen. Mötet ägde rum i Församlingshemmet i Billesholm. Efter mötets öppnande ägde parentation rum, därefter årsmötesförhandlingar som avslutades med...

Läs mer

Brogårda förskola firar 40 år

03-10-2017

BJUV Torsdagen den 5 oktober firas det att Brogårdaskolan fyller 40 år. Kommunen bjuder på en dag fylld av aktiviteter för förskolans barn, syskon, föräldrar och före detta personal och...

Läs mer

Stadens lockelser och faror för våra små…

11-09-2017

KUNSKAP Forskarturnén 2017 på Bjuvs bibliotek fortsätter. I ett föredrag onsdagen den 11 oktober kl 18.00 berättar Caroline Isaksson, docent och universitetslektor i biologi vid Lunds universitet, om Sveriges vanligaste...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »