SKATTEHÖJNING Läste i Helsingborgs Dagblad att Kommunstyrelsens ordförande i Bjuv Anders Månsson säger att han ” försvarar den skattehöjning som han gärna hade sett var ännu större” Det är tydligt av honom men det jag skulle vilja veta är hur han hamnar i slutsatsen att invånarna i hans kommun ska krävas på mer skatt?
De familjer han begär in mer pengar från bor i en kommun som tillhör de 10 procenten fattigaste kommunerna i landet enligt Anne-Marie Pålsson docent i nationalekonomi vid Lunds universitet. Bjuvs kommun befinner sig i ett läge där arbetstillfällen går förlorade, läs Findus, och står inför höjda avgifter för kommuninvånarna. Människor behöver inte betala in mer utan politiken måste göra sin läxa precis som människor måste klara i sin vardag och se över de pengar man har och använda dem väl. De har ingen att gå till när de tycker sig behöva mer pengar.

I forskning kan man se att lokalt företagande med SME, små och medelstora företag som hakar i varandra är det som bygger starka konstellationer tillsammans med större företag på orter, mellan orter och i regioner. Lokala företagare som brinner för det de gör och den ort de finns på är grunden för att få långsiktighet för jobb och tillväxt. Bjuvs kommun behöver vara del av den utvecklingen

Bjuvs kommun behöver fler invånare, modiga politiker och en stark framtidstro. Inte mer skatt, lån och avgifter.

Ann-Charlotte Hammar Johnsson (M)