POLITIK Den 28 februari höll Centern i Bjuv sitt årsmöte på restaurang Smedjan Billesholm. Vi publicerar en rapport för C liksom för övriga politiska partier i Bjuvs kommun. 2018 är ju valår och då bidrar vi gärna med information om vilka som representerar politiken lokalt. Centern är del av den koaliton som styr Bjuv. Övriga är S, KD och L.
- Vi startade med en smakfull köttgryta, kaffe och kaka. Därefter höll Annette Linander ett anförande om sitt uppdrag och målsättning att få bra placeringar i valen till Region och Riksdag. Hon pratade också om sina nuvarande uppdrag i Regionen. Det kom många frågor om vården, vårdköer, flyktingfrågan, varför asylärende tar så lång tid och det framfördes att maten på HBGs Lasarett är väldigt dålig.

Annette menade att en del problem beror på personalbrist men att det också är dålig organisation i vissa verksamheter. Maten till lasarettet kommer från flera olika leverantörer beroende på att köket är stängt för den om och tillbyggnad som pågår, tyvärr dröjer det 5 år innan nytt kök är färdigt. Nils Nilsson tackade Annette för ett intressant och bra anförande och önskade lycka till med valarbetet.

Valen. Nils Nilsson omvaldes till Ordförande, Fredrik Nilsson till Sekreterare, Ulf Olofsson till Kassör, Krister Nilsson till Organisatör. Övriga ledamöter som valdes: Torborg Nilson, Hans Erik Andersson, Britt Nilsson och Kerstin Persson. Revisorer Hans Östring och Rolf Larsson.

Ekonomin för verksamhetsåret redovisades, resultat och balansräkning godkändes. Styrelsen och räkenskapsföraren beviljades ansvarsfrihet.

Valsedel till Kommunfullmäktigevalet fastställdes och godkändes.

Ordförande tackade för visat intresse och att mötet hade genomförts i en god anda. Nu är förhoppningen att Center i Bjuv gör ett bra val till hösten.

Vid pennan Ulf Olofsson

 

Beträffande kommunalvalet i september 2018 - läs gärna denna artikel. /redaktionen