Dammen i Kronanparken i Bjuv, september 2018. Foto: Magnus Engman.
MITT BJUV Länge har Bjuvsbor och Bjufsingar klagat på att den lilla dammen i Kronanparken i centrala Bjuv vuxit igen. Sedan ett par dagar är den nu rensad och syns tydligt igen.

När Kronanparken anlades för några år sedan var juvelen i kronan den lilla dammen där kommunen också placerade statyn Bjuvsflickan. I dammen växte vass och guldfiskar satte verkligen guldkant på härligheten. Byns änder tog sig också ett dopp här.

Efter invigningen, med både musik och pompa, underhölls dock inte dammen. Kommunen lovade och lovade varje gång redaktionen hörde av sig. Men vassen växte ännu fortare och länge nu så har man inte sett vattnet alls. Bjuvsflickan stals för en tid sedan men inte ens det syntes när man körde förbi platsen och hur guldfiskarna mått är jag inte ensam om att undra.

För ett par dagar sedan fick vi klarhet! Någon som ser ut att ha varit på ett rejält röjarhumör verkar ha tagit en röjsåg och fullkomligt mejat ner all växtlighet kring och i dammen. Det första ord som kommer till mig när jag ser Magnus Engmans bilder är: Motorsågsmassakern!

Vad säger Skönhetsrådet om detta? Vad är kommunens tanke med denna ”slakt”?

Ska det månne planteras nytt kring dammen? Att guldfiskarna lever tycker jag mig ana på närbilden.

Och har polisen hittat Bjuvsflickan?

Frågor, frågor, frågor.

Någon som har svar?

 

 

 

Jag tycker mig skymta stjärtfenan på en guldfisk till höger i bild. Kring mitten.

Marianne Rönnberg Galmor

foto: Magnus Engman