Mitt Bjuv-Debatt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LÄMNA RÄTT UPPGIFTER??
- Ja tack, var snäll och gör det!!!
DEBATT Inledningsvis vill vi dementera Socialdemokraternas påstående att Sverigedemokraterna och främst då undertecknad, Pia Trollehjelm, i en artikel daterat den 19 september (inte den 25 september, som felaktigt angavs) sagt till Arbetets reporter att gatubelysning är ett problem i kommunen.
Vi sa belysning - vilket är en viss skillnad. 

I sammanhanget med Arbetets reporter, berättade vi bl.a. att ett träningslag springer på en oupplyst fotbollsplan vid Ekeby skola och får leta efter sina bollar med hjälp av ficklampa (det ser faktiskt inte klokt ut). Det nämndes också att gångstigar är så igenväxta att den belysning som finns, inte längre tränger igenom ordentligt. På vissa promenadstråk finns det inte alls belysning. Det handlade om att medborgarna vill känna sig trygga när man är ute och rör sig under dygnets mörka timmar.
Det var det här vi ville ”belysa” i reportaget.

Utifrån det skrev sedan Arbetets reporter, citat:

” – Vi måste också se de olika kommundelarna, det nuvarande styret har inte satsat lika mycket på Ekeby och Billesholm som på Bjuv. Det handlar till exempel om sånt som upprustning av gator och belysning, säger Pia Trollehjelm.
Otryggheten de pratar om är mer fokuserad på belysning än på invandring.” Slut citat.

Texten är hämtad direkt ur Arbetets artikel.

Vi tackar självklart för tillfället att klargöra detta eftersom detta uppenbart valts att misstolkats av någon eller några. Tack också för redovisningen ang. gatubelysningen, fast det inte var nödvändigt.


Gatorna, ja. Det är ett kapitel för sig själv, som alla verkar veta om, utom möjligen S då. Det handlar i grund och botten om ett underhåll som inte sköts ordentligt under många år. Man kan skylla på fiberdragningen, men det är långt ifrån hela sanningen. 

På flera håll i kommunen är hålorna nu så stora att kommunen snart kan börja idka ny gruvnäring i dom! Men när kommuninvånarna dessutom planterar blommor i hålorna, har misskötseln av vägunderhållet gått för långt! Då måste man ta det på allvar!
Detta är dessutom ständigt ett samtalsämne på olika forum på Facebook. Man kan läsa om framvagnar på bilarna som går i sönder och folk som tappar kontrollen över bilen efter att den kört ner i någon av kommunens alla gatuhålor.
Detta är några exempel, där vi menar att vi lyssnar på medborgarna. 

Att siffrorna för underhållet på gatorna under 2017 är större i Ekeby och Billesholm än i Bjuv, bevisar väl snarare vår tes om att Ekeby och Billesholm inte tidigare följt med i utvecklingen på samma sätt som Bjuv gjort, utan att de snarare under långt tid varit eftersatta.

I SDs visionsbudget i fjol lade vi som förslag att kommundelarna Billesholm och Ekeby skulle rustas upp för att även de ska bli attraktiva att bosätta sig i. Som väntat, raljerades och hånskrattades detta bort åt av S-eliten. S valde då att medvetet ”misstolka” budskapet, och undrade då om vi ska ha ett kommunhus i varje kommundel också.

Anders Månsson raljerade även över att SD tagit upp att kommuninvånarnas bilar i större utsträckning än normalt dras med problem med styrleder mm. till följd av det dåliga vägunderhållet - något SD uppmärksammat genom olika kontakter med lokala bilverkstäder.
Att lägga motioner om ovan är inte ens lönt med tanke på S raljans. De skulle aldrig ens överväga ett förslag som kom från SD. Pappret hade hamnat i papperskorgen innan ens tonerna torkat. Som ett praktiskt miljövänligt parti, måste vi tänka på miljökonsekvenserna. Givetvis raljerar vi om detta, men sanningen är ändå inte långt bort.

Det kvarstår trots allt, att Billesholm och Ekeby är betydligt mer eftersatta än vad Bjuv är. Man kan bara konstatera att i dagsläget är det inte attraktivt att bosätta sig i Billesholm eller Ekeby, så om man från kommunens sida är rädd om sina skatteintäkter, måste man nog i så fall göra något åt det.
Några rejäla satsningar inte gjorts i Billesholm eller Ekeby under lång tid. Då syftar vi inte på enbart vägunderhållet utan även på ”de gemensamma rummen” för de här kommundelarna.

Till exempel kan nämnas att i Bjuv har N. Storgatan mellan banken och Blå Vinkeln genomgått stora förändringar i samband med att man drog om järnvägen och byggde en tunnel. Det var kommunen av naturliga skäl tvungna att göra. Men kommunen har även på flera ställen i Bjuv byggt mindre parker - dels trappan vid järnvägen, dels på tomten mellan järnvägarna och dels framför Varagårdsskolan längs S. Storgatan. Man har även anlagt en Skatepark och lekpark framför kommunhuset och nu senast har man pratat om någon ”puckelfotbollsplan” borta vid Friluftsbadet.
Under samma period fick Billesholm och Ekeby, hur många parker, skateparker eller lekplatser?? Inga. Därför är det i allra högsta grad skrattretande att höra från herrarna Månsson & Svalö att just ”ställa kommundelarna mot varandra tjänar ingen på”! Det har Socialdemokraterna gjort i åratal!!! Men när det handlar om Billesholm och Ekeby är det plötsligt tabu.

Boende i Billesholm och Ekeby nämner väldigt ofta att de betalar lika mycket i skatt som de som bor i Bjuv, men för de som bor i Billesholm och Ekeby får de inte tillnärmelsevis lika mycket tillbaka på varje inbetald skattekrona som Bjuvsingen får. Detta tycker kommuninvånarna inte längre är acceptabelt. Med anledning av detta arrangerades nyligen ett upprop genom Facebookgruppen ”För Ekebys Bästa” som Jonas Persson Gram står bakom. Uppropet hölls vid Sparbankstorget i Ekeby, där de olika partierna fick stå till svars för varför Ekeby försummats. Merparten av de Ekebyare som tog sig dit är nog också benägna att hålla med om att Ekeby är försummat, oavsett vad S anser.

SDs ambition är och förblir, att förbättrat och rustat upp Billesholm och Ekeby, innan vi godkänner några ytterligare parker eller kulturhus i Bjuv. Punkt.


”Regeringsformen, 1kap. Statsskickets grunder, 1§ All offentlig makt i Sverige utgår från folket”.
Kommuninvånarna i Bjuvs kommun sade sitt den 9 september 2018. Sverigedemokraterna ökade från 4 till 11 mandat och därmed har vi lika många mandat i kommande mandatperiod som Socialdemokraterna.

Fler röster än Månsson och Svalö
I valet, valde 315 personer att lägga sina röstade på Mikael Henrysson (SD), 204 personer valde att lägga sina röstade på Pia Trollehjelm (SD), 134 personer valde att lägga sina röstade på Heidi Karlsson (SD). Först därefter och med nästan bara en tredjedel av Mikael Henryssons röster kommer Anders Månsson (S) med 127 personröster och Niklas Svalö (S) på 47 personröster.

År efter år kan vi konstatera att Socialdemokraterna tappar i förtroende samtidigt som Sverigedemokraternas förtroende ökar. Man måste ställa sig frågan hur Socialdemokraterna kan tappa så mycket i förtroende, när de enligt de själva gör allt rätt och dessutom haft över 100 år på sig att förfina sin taktik? Kan det möjligen ha något med att lyssna på medborgarna att göra?

Tyvärr har Sverigedemokraterna inte haft den förmånen att styra över Bjuvs kommun i mer än 100 år som Socialdemokraterna gjort och det gör självklart Socialdemokraterna överlägsna rent erfarenhetsmässigt, i någon mening. Det är vi väl medvetna om och det tror vi även att medborgarna är medvetna om. Trots det gav medborgarna oss ett otroligt stort och fint förtroende. Det vi är väldigt tacksamma och ödmjuka inför! 

Vi har säkert gjort många misstag på vägen hit och vi kommer med största sannolikhet göra många misstag till – vi skiljer oss inte det minsta från andra människor på den punkten.
Men vi är villiga att lyssna, vi är villiga att lära oss av våra misstag och vi är villiga att söka hjälp när vi behöver det. Men framför allt är vi villiga att lyssna på kommuninvånarna och arbeta för deras bästa.
Utifrån det, tar vi vårt uppdrag på största allvar under de kommande fyra åren.

Tack till alla Er som gett oss och Sverigedemokraterna förtroendet i valet. Vi lovar att vi ska göra vårt yttersta för att infria Era förväntningar.
 

Pia Trollehjelm, Ordförande SD Bjuv
Mikael Henrysson, Gruppledare SD Bjuv

SÖK

GÅNG

Julmarknad i det lilla formatet - Norra …

23-11-2021

Billesholmstraktens Hembygdsförening kallar sin traditionella, återkommande och populära julmarknad en "julmarknad i det lilla formatet". Och ja, stor är den inte men miljön och sällskapet i den gamla, vackra fd...

Läs mer

Riddarspel Billesholms 450:e födelsedag …

18-08-2021

HEMBYGDEN På kulturarvsdagen lördagen den 11 september firas Billesholm 450 år mellan kl 13 och 16. På den gamla prästgården i Norra Vram - där Billesholmstraktens Hembygdsförening huserar. Med en...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Helena Kubicek Boye pratar deckare och v…

24-01-2020

KULTUR Helena Kubicek Boye kommer både att prata om sina deckare och boken om att vinterbada den 28 januari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Vad har en bok om att simma...

Läs mer

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

100 årsfest för Gunnar Hellsing

24-09-2019

KRAKEL SPEKTAKEL Lördagen den 28 september uppmärksammar Bjuvs bibliotek att barnboksförfattaren och "pappan" till bla Krakel Spektakel och Kusin Vitamin skulle ha fyllt 100 år i år. Kalaset börjar kl...

Läs mer

Skånsk deckarlördag på Bjuvs bibliotek

24-09-2019

DECKARE Den 12 OKTOBER kl. 12.30 kan du på Bjuvs bibliotek möta deckarparet Olséni & Hansen och författaren Anna Bågstam som skriver deckare i Skånemiljöer. BIbblan bjuder på lite mingelmat innan...

Läs mer

Klippans Konsthall 15 år

14-05-2019

KONST Klippans kommun och Klippans konstförening bjuder in till att fira Klippans Konsthall med en jubileumsutställning under två veckor, 18 maj-2 juni 2019. Utställningen tar en titt på hur det...

Läs mer

Kalas, Alfons Åberg!

29-01-2019

Med Sagofén Isadora. Lördagen 2 februari kl. 11.00. Tid ca 30 min. En föreställning efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg! Gratis biljetter finns att hämta på biblioteken 14 dagar före föreställningen. Ålder 3-5 år.

Läs mer

Hennes farfar försökte mörda Adolf Hitle…

16-11-2018

AKTUELLT - Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa? Och hur påverkade hans hjältemod familjens liv? Missade du när Barbara Fellgiebel var på Bjuvs bibliotek och berättade...

Läs mer

Fokus på mat och klimat

26-09-2018

HÄLSA Under två veckor i oktober kan du lära dig mer om hur mat och miljöpåverkan hänger ihop i föreläsningsserien Mat och Klimat på biblioteket i Bjuv. Bland föreläsarna finns bland...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »