Mitt Bjuv-Debatt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Från vänster: Ulrika Thulin och Inga Bakken, båda S, samt Lisbeth Madsen M. Alla tre politiker i Vård- och Omsorgsnämden.
Uppdaterad CORONA Socialdemokraterna Ulrika Thulin och Inga Bakken riktar sin kritik mot att ledamöter 70+ deltog på det senaste mötet i kommunfullmäktige mot den moderata ledamoten Lisbeth Madsen. Madsen har svarat och här följer nu den andra ronden eftersom Thulin och Bakken inte var nöjda med svaret de fick i första vändan.
Följ Corona-debatten här nedan. OBS! Det senaste inlägget längst ner.

"Att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att ta ansvar"

Vår personal i kommunen och då framför allt inom Vård och Omsorg har fått ställa om mycket i sitt vardagliga arbete, detta med anledning av den pågående pandemin.

Regeringen, Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen m.fl. fattar beslut och ger tydliga riktlinjer och rekommendationer inom många olika områden för att vi ska klara av denna pandemi på ett så bra sätt som möjligt. Det är en tuff tid för många och inte minst inom Vård och Omsorg, både för vår personal och för dem som behöver vår omsorg, samt anhöriga.

Vi som är valda i bl.a. Vård- och Omsorgsnämnden har ett politiskt ansvar och ett arbetsgivaransvar.

Därför är det extra förvånande att 1:e vice ordförande i Vård- och Omsorgsnämnden, Lisbeth Madsen 70+ (M), tjänstgjorde på senaste kommunfullmäktige i Bjuv den 29 april.

Kan du Lisbeth Madsen (M) förklara för oss varför du inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer?

Kan du Lisbeth Madsen (M) förklara för vår personal, för dem som behöver vår omsorg och för anhöriga varför det är viktigt att följa angivna rekommendationer och riktlinjer?

 

Ulrika Thulin (s)                                                                                Inga Bakken (s)

2:e vice ordförande Vård- och Omsorgsnämnden                             Ledamot Vård- och Omsorgsnämnden

Under 70 och deltar på olika politiska möten                                     70-plussare och stannar hemma

---------------------------------

Madsen tror inte Thulin och Bakken månar om hennes hälsa

Att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer är att ta ansvar skriver Ulrika Thulin(S) och Inga Bakken(S) när Socialdemokraterna satte sig på tvären för att minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige. Det rimmar illa.

Som jag tolkar er insändare så är det inte min hälsa ni månar om, utan er möjlighet att få majoritet i kommunfullmäktige för att stoppa de förslag ni inte vill ha.

Hade ni Socialdemokrater, Centern, Kristdemokraterna, Liberalerna och Vänstern istället gått med på att minska antalet ledamöter som Sveriges kommuner och regioner ( SKR) rekommenderat, så hade ni Ulrika Thulin och Inga Bakken sluppit se mig på mötet i kommunfullmäktige. Men tyvärr så valde ni att sätta er på tvären, vilket leder till att kommunfullmäktige fortsätter med fullt antal ledamöter, vilket gör att jag kommer att delta på nästa möte i kommunfullmäktige, och nästa och nästa.

Lisbeth Madsen
Ledamot Bjuvs kommunfullmäktige

---------------------------------

"Du svarade inte på våra frågor Lisbeth Madsen"

Jo då, Lisbeth Madsen, vi månar även om dig!

Hör och häpna Lisbeth Madsen, vi månar även om dig.

Precis som vi månar om alla andra i vårt samhälle.

Precis som vi månar om vår personal, dem som behöver vår omsorg och för anhöriga.

Vad gäller att åstadkomma färre antal ledamöter i kommunfullmäktige etc så vore det på sin plats om du (och ni övriga i majoriteten) höll er till sanningen för en gångs skull. Det har aldrig handlat om någon förhandling ifrån SD- och M-sidan med övriga partier, utan ni vill enbart diktera villkoren och kräver att vi ska acceptera annars blir det ingen överenskommelse.

Du undviker i ditt insändarsvar att faktiskt bemöta och svara på de 2 tydliga frågor vi ställde till dig i vår tidigare insändare. Men bara för att du ska få en chans att faktiskt svara så kommer dem igen;

Kan du Lisbeth Madsen (M) förklara för oss varför du inte följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer?

Kan du Lisbeth Madsen (M) förklara för vår personal, för dem som behöver vår omsorg och för anhöriga varför det är viktigt att följa angivna rekommendationer och riktlinjer?


Ulrika Thulin (s)                                                                                Inga Bakken (s)
2:e vice ordförande Vård- och Omsorgsnämnden                             Ledamot Vård- och Omsorgsnämnden
Under 70 och deltar på olika politiska möten                                     70-plussare och stannar hemma

---------------------------------

"Sluta med pajkastningen - börja göra det ni valts för"


Ulrika Thulin och Inger Bakken påstår i sin insändare att jag (vi) i Moderaterna ljuger, och det är väl lite väl saftigt.

Vi fick alla partier en begäran från SD om att minska antalet ledamöter med anledning av Covid19. En enkel fråga att svara ja på utifrån läget för vår del.

Ni däremot krävde förhandling. Det är det som är det sorgliga i kråksången.

Ni sa inte - "Ja självklart", utan ni ställde ultimatum på att politiska förslag som ni inte gillade inte skulle föras fram. Ni satte därmed käppar i hjulet som skulle orsaka en tvärnit för att kunna genomföra de förslag som vi anser behövs för att föra kommunen framåt. Något som ni misslyckats med vilket var orsaken till att ni lämnade i december.

Att förklara för personalen och våra brukare som behöver få omsorg är inte svårt.

När Ulrika Thulin vill sätta beslutet om bolagisering på paus så säger hon nej till att pengar rakt in i verksamheten. Det är inget jag vill medverka till.

Vi genomför nu kommunfullmäktige i en större lokal, med goda avstånd till varandra, vi erbjuder paketerad fika, handsprit, tydlig skyltning och bjuvsnytt.se streamar det hela live. Allt  fungerar som det ska.

Hur skulle det då vara om ni i S började att göra det era väljare förväntar sig av er, nämligen att tala om er egen politik och inte hålla på med pajkastning? Vilket inte är särskilt  klädsamt.

Med detta avslutar jag denna diskussion.

Lisbeth Madsen
Ledamot i kommunfullmäktige
Vice ordförande i Vård och Omsorg.

--------------------------------------------

Läs också debatten mellan Anders Månsson och övriga oppositionen och Mikael Henrysson, Sverigedemokraterna och Moderaterna.

Anders Månsson mfl.

Henrysson, SD och M.

---------------------------------

 

SÖK

GÅNG

Luciatåg i Norra Vrams kyrka

23-11-2021

LUCIA Årets Luciatåg i Norra Vrams kyrka äger rum måndagen den 13 december klockan 18.30.  

Läs mer

Julmarknad i det lilla formatet - Norra …

23-11-2021

Billesholmstraktens Hembygdsförening kallar sin traditionella, återkommande och populära julmarknad en "julmarknad i det lilla formatet". Och ja, stor är den inte men miljön och sällskapet i den gamla, vackra fd...

Läs mer

Riddarspel Billesholms 450:e födelsedag …

18-08-2021

HEMBYGDEN På kulturarvsdagen lördagen den 11 september firas Billesholm 450 år mellan kl 13 och 16. På den gamla prästgården i Norra Vram - där Billesholmstraktens Hembygdsförening huserar. Med en...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Helena Kubicek Boye pratar deckare och v…

24-01-2020

KULTUR Helena Kubicek Boye kommer både att prata om sina deckare och boken om att vinterbada den 28 januari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Vad har en bok om att simma...

Läs mer

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

100 årsfest för Gunnar Hellsing

24-09-2019

KRAKEL SPEKTAKEL Lördagen den 28 september uppmärksammar Bjuvs bibliotek att barnboksförfattaren och "pappan" till bla Krakel Spektakel och Kusin Vitamin skulle ha fyllt 100 år i år. Kalaset börjar kl...

Läs mer

Skånsk deckarlördag på Bjuvs bibliotek

24-09-2019

DECKARE Den 12 OKTOBER kl. 12.30 kan du på Bjuvs bibliotek möta deckarparet Olséni & Hansen och författaren Anna Bågstam som skriver deckare i Skånemiljöer. BIbblan bjuder på lite mingelmat innan...

Läs mer

Klippans Konsthall 15 år

14-05-2019

KONST Klippans kommun och Klippans konstförening bjuder in till att fira Klippans Konsthall med en jubileumsutställning under två veckor, 18 maj-2 juni 2019. Utställningen tar en titt på hur det...

Läs mer

Kalas, Alfons Åberg!

29-01-2019

Med Sagofén Isadora. Lördagen 2 februari kl. 11.00. Tid ca 30 min. En föreställning efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg! Gratis biljetter finns att hämta på biblioteken 14 dagar före föreställningen. Ålder 3-5 år.

Läs mer

Hennes farfar försökte mörda Adolf Hitle…

16-11-2018

AKTUELLT - Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa? Och hur påverkade hans hjältemod familjens liv? Missade du när Barbara Fellgiebel var på Bjuvs bibliotek och berättade...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »