BJUV 2020-06-04 Jag är född och uppvuxen i en socialdemokratisk familj med aktiva föräldrar, men har aldrig själv haft något intresse för politiskt arbete. Förrän jag började nattvandra.

När jag för 5 år sen startade nattvandring i Bjuv - en politiskt och religöst obunden verksamhet – så såg jag när vi var ute och vandrade många brister för våra barn/ungdomar i Bjuv. Istället för att sitta hemma och gnälla vid köksbordet tänkte jag att min röst för våra ungar kanske kunde göra skillnad - om jag gick in i ett parti.

För mig är allas lika värde och jämställdhet otroligt viktigt. Jag tyckte att socialdemokraterna stod för det så det var självklart för mig att söka mig dit. Jag insåg dock att det fanns många överåriga i partiet som inte hade samma åsikt om hur det såg ut i kommunen som den vi såg på våra vandringar.

Jag har under åren som fått många påhopp för mina åsikter. Jag är inte en person som håller tyst. Tror jag på något så står jag upp för det, och även om man mästrar mig och försöker sätta sig på mig väljer jag ändå att stå upp för det jag tror på.

"Obehaglig härskarteknik"
Det bedrivs en härskarteknik inom S-leden som är direkt obehaglig och som jag fått smaka på ett stort antal gånger. Det råder en tystnadskultur utan dess like. Ingen vågar stå upp om någon med mer makt mästrar på, utan det kommer man lite försynt efter mötet och beklagar..

Droppen för mig är när man går på mig om vår nattvandring och om vilka vi har på besök i det sammanhanget...

Vi Nattvandrare är opolitiska och har alltid givit er politiker chansen att få möjlighet att se hur det är ute på våra gator och torg, så att ni vet vad ni beslutar om och vad ni lägger våra skattepengar på. MEN att det nu helt plötsligt inte är socialdemokraterna som sitter vid makten betyder inte att ni kan sätta upp regler för oss.

Jag beklagar om ni i Bjuvs socialdemokratiska arbetarparti trodde att det var er nattvandringsgrupp. Det har det aldrig varit och kommer aldrig att bli.

Vi samverkar med alla som på något vis kan göra skillnad för våra barn och ungdomar och jag förväntar mig att politikerna i Bjuvs kommun förstår och respekterar det.

Susanne Bakken
fd Socialdemokrat