DEBATT Någon gång emellanåt tar jag en promenad igenom Tivoliparken i Bjuv, men alltmera sällan, för den är numera en sorglig syn, igenväxt och skräpig och har tyvärr också blivit ett ”tillhåll”.

Parken var för bara några år sedan ett omtyckt utflyktsmål för t.ex. förskolebarn, men nu går det snart inte att komma fram där överhuvudtaget. Det var ju framlidne eldsjälen Åke Hagbergs ”skötebarn”, han var där så gott som varje dag och röjde. Där fanns också en scen med trevliga framträdanden, t.ex. under Bjuvsfestivalen framträdde Berga-teatern där med sånger från pjäsen, bl.a. var Håkan Brinck med och sjöng.

Men nu har vi ju ett nytt styre i Bjuv, SD+M ,som gärna framhåller värdet i att värna hembygden. Höganäsbolaget (Borgenäs) har erbjudit kommunen att köpa marken där Tivoliparken ligger för symboliska 1kr., men kommunen har avböjt, som vanligt säkert med motiveringen att det inte finns resurser.

Men nu i Corona-tider finns det säkert arbetslösa som hade kunnat göra en insats och känt sig samhällsnyttiga, och understöd får de ju i alla fall. Det hade kunnat bli den oas igen som Åke fick den att bli och som många ”bjuvsingar” var så stolta över!

En sak till: Om SD och M drar in bidraget till Billesholms Folkets Park så att de inte kan hålla verksamheten i den underbara parken igång, kommer ni att förlora många av era sympatisörer, var så säker!

Bodil Hillman, Bjuv