Debattinlägg på temat "Stöd de lokala handlarna"
Claes-Göran Nilsson skriver:
"Enligt min mening måste gemensamma krafter till för att bevara en lokal handel som kan överleva den tuffa konkurrensen från stormarknader. Den lokala butiksdöden drabbar de minst bemedlade mest - som gamla och sjuka t.ex.
Att vi måste med gemensamma krafter bevara den lokala handeln kan nog låta så bra. Men hur gör man rent praktiskt.? De drabbade är även våra barnfamiljer. Jag förstår att de åker från orten när de ska handla. Många har idag lärt sig att storhandla för att detta är mest ekonomiskt.
 
Typisk familj idag: En har jobb och en står mellan två jobb, har 2-3 barn (upp till fem år) och bor i lägenhet. Jag förstår att det mer och mer storhandlas av dessa familjer.
 
Det kan man inte göra på ICA eller netto i Bjuv om man så skulle vilja. Denna familj skulle förlora mycket pengar, som de i praktiken inte har, om inte Maxi  fanns eller andra stormarknader. Summa som skiljer per månad är ca 1000 kr och det är mycket pengar Tyvärr ser jag ingen praktisk lösning på detta.
Vi som kanske har lite bättre ekonomi eller andra familjeförhållande kanske kan handla i Bjuv.
 
Ann-Marie Lindqvist

Håller du med om att de lokala handlarna behöver vårt stöd för att överleva? Eller tycker det är helt fel? Skriv till oss och säg din mening på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..