{source}
<iframe width="565" height="424" src="http://www.youtube.com/embed/FJjTv4LS--w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}


BJUV - Äntligen blev det en planskild korsning i Bjuv. Efter många förslag och diskussioner sen 1920-talet slipper vi numera stanna för bommarna på Storgatan. Otaliga är de gånger man svurit när bommarna gick ner oavsett vilket håll man kom ifrån.

Flera farliga incidenter som kunde slutat med dödlig utgång har det varit genom åren då bommarna gått upp innan tåg passerat och en del har med bil kört sönder bommarna för att inte tala om de som chansat att gå, köra över både när bommarna fälldes och var fällda.

Nu är den farliga övergången borta och vi kan glädjas åt en fin tunnel med ett torg med trappor och bänkar på norra sidan och park med bänkar på södra sidan med grönytor och växter omkring på ömse sidor där man kan sitta och njuta när man vill och titta på förbipasserande bilar, gående, cyklister och tåg.

Är född i Bjuv 1948 och har bott här sen dess och trodde ärligt talat inte att jag skulle få uppleva någon planskild korsning. Låt oss nu vara rädda om den fina tunneln med tillhörande omgivning som är ett stort historiskt lyft för kommunen för det blev mycket bra och jag önskar att de som gått bort alltför tidigt skulle fått uppleva detta.

 

 


Claes-Göran Nilsson. Bjuv