Rykten i sociala medier

Bjuv 2015-10-27 Jag har den senaste tiden sett och hört att sprids rykten i sociala medier om vårt boende för ensamkommande barn på Rosentorp. Det skrivs bland annat att ungdomar har slagit sönder inredningen och att det ska ha körts iväg i smyg. Jag har undersökt hur sanna dessa rykten är och kommit fram till att de inte stämmer alls.

Jag vill därför berätta för er vad som egentligen har hänt och citerar ansvarig för verksamheten Daniel Johansson:

”Att vi i smyg kör och slänger inventarier, vitvaror på tippen i Åstorp är inte sant. De skrivbord som vi har kört iväg var sådant som vi fick av förra ägarna på Rosentorp. Jag blev tillfrågad om jag behövde skrivbord och tackade självklart ja. Vitvarorna har stått i källaren och varit sönder sedan vi tog över. Som en del i vår höststädning slänger vi det som är sönder och tar onödig plats. Det är inte någon av ungdomarna som har slagit sönder eller vandaliserat något.”

Det är lätt att ett rykte uppstår och får snabb spridning på nätet. Men det är bra om vi alla hjälps åt att undersöka hur sann informationen faktiskt är. Vi kommer att fortsätta läsa information i sociala medier och det är bra. Men jag önskar att vi i fortsättningen läser informationen mer kritiskt och vänder oss till källorna om något verkar osannolikt. Jag hoppas att mitt klargörande av händelserna på Rosentorp får en lika bra spridning som ryktena på nätet.

Anders Månsson

Kommunstyrelsens ordförande (s)