DEBATT Just nu opponerar sig såväl journalister som privatpersoner över hur landet styrs och med vilken kompetens. Denne man säger att han förlorat respekten för dem han valt och därmed tillsatt till styret.
"En vis ledare ingriper inte i onödan. Det personliga medvetandet skapar ett öppet harmoniskt klimat. En Ledares bästa egenskap är vetskapen om när och hur man ska lyssna, när man ska handla och när man ska dra sig ur.

Vetskapen hur andra människor beter sig kräver empati och intelligens, men att känna sig själva kräver förstånd och vishet. Människor blir förbryllade när de upptäcker hur lite en skicklig ledare behöver göra och hur mycket som trots allt blir gjort. Det är viktigare att säga sanningar rakt ut än att säga något som låter bra och som kan uppfattas som floskler.

I dessa flosklernas tidevarv framstår våra politiker och ministrar som vilsekomna marionetter och blir till parodier på sig själva. Kommer på mig själv med ett inneboende förakt varenda gång en minister uttalar sig för jag vet att inget blir uppfyllt.

Så långt har det gått i Sverige med allehanda ministrar som inbjuder till nya presskonferenser och alla går därifrån med ytterligare frågetecken. Ingen vill ta ansvar och alla pekar på alla.

I denna pamfletternas sörja står det svenska folket med sin börda. Det känns som om man efter varje presskonferens får känna efter om slipsen sitter kvar så fullständigt lurad av enfaldens ministrar. Det värsta är att de inte ens själva förstår och att jag som representant för skattefrälset förlorat respekten och bannar mig själv för denna djupgående förödande insikt.

Jag trodde aldrig jag skulle förlora respekten för de som tillsats av mig, de som ska föra detta fantastiska Sverige framåt. Mitt hopp har å det grövsta fråntagits mig och jag undrar om vi någonsin får tillbaka respekten för våra folkvalda."

Boo Björk
Så innerligt trött på våra folkvaldas tillkortakommanden.

Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Kommentera gärna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.