Hem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IDOL På söndagen kom ett drygt 100-tal av Rebecka Karlssons fans till Banktorget i Ekeby för att ta en selfie med sin idol och få en autograf. Som vanligt tog sig Rebecka tid med var och en. Som vanligt levererade hon!
Klockan var strax efter 12.00 denna gråmulna dag i Ekeby, när Rebecka med följe parkerade på möbelaffärens parkering och kom in på torget. Då väntade redan många både äldre och yngre fans på henne.

Iklädd svarta, höga stövlar och svarta byxor och med en tomteröd jacka stack hon ut i mängden. Hennes långa hår var fortfarande slingat men huvudtonen var mer askblond än tidigare.

-

 

Mobilen, mobilen! Hojtade en liten tjej när hon fick syn på Rebecka. En mobil kom fram kvickt som attan och sedan var det bara att ansluta sig till alla de övriga som hade samma tanke i huvudet.

- Ett och ett och i tur och ordning, klev fansen fram till sin stjärna. Kramade henne och tog ännu fler selfies.

Rebecka Karlsson såg trött ut. Leendet blev till slut lite stelt. Men hon gav inte upp. Var och en av hennes fans skulle få det hon anser man ska ge dem. Ett leende, en kram, en autograf, en stund av hennes tid.

En snäll tös
Förmodligen för att hon själv vet hur viktigt det är att bli sedd. Mottagen. Bekräftad.

Det är en snäll tös vi ser. En som haft det tufft när hon var yngre men som nu med detta i bagaget vill uppföra sig bättre mot sin omgivning än hon själv blev behandlad i t.ex. skolan. Där avundsjukan om tjejen som var lite annorlunda och gick sin egen väg, stundtals var tjock.

Även Tina Karlsson, Rebeckas mamma, var på torget. Hon är aldrig långt ifrån sin dotter och var det inte idag heller. Det är hennes roll att vara Rebeckas manager och attans så hon jobbar! Tina berättade för övrigt att Rebecka inte skulle sjunga denna dag. För att bevara rösten till finalen och också för att hon helt enkelt inte får sjunga publikt just nu. För arrangörerna av IDOL.

Inrutad tillvaro
- Vi måste be om tillstånd för varenda liten grej, sa Tina rättfram.

Rebecka låg för några veckor sedan på sjukhus i Stockholm, sedan hon fått svåra magsmärtor. Penicillin fick henne på fötter igen lagom till nästa framförande. Den gångna veckan har så både Rebecka och alla de övriga som tävlar i IDOL, varit sjuka igen. Så både Rebecka och mamma Tina såg lite matta ut idag.

 


Johan Karlsson, Rebeckas pappa, sköter ofta marktjänsten när hans "tjejer" är ute och showar.

 

Rebeckas pappa
Också pappa Johan Karlsson var på plats på Sparbankstorget. Jag tog honom för en TV4-anställd där han kom gående med Rebecka och eftersom jag hört att fyran skulle komma och filma mötet – ifall Rebecka gick vidare i fredags och det gjorde hon ju. Men eftersom jag inte såg kanalens logga någonstans närmade jag mig Johan och frågade hur det förhöll sig med filmandet.

- Jag är Rebeckas pappa, sa den försynte mannen. Tv4 är inte här.

- Så trevlig att träffa Rebeckas pappa! sa jag häpet. Har ibland undrat vem Rebeckas pappa är. Har aldrig stött på någon annan kring henne än mamma Tina.

Sköter marktjänsten
Johan svarade lugnt och vänligt.

- Tina är bäst på att ordna för Rebecka men det händer att också jag tar hand om vissa saker. Och när de är ute på framträdanden etc behövs det ju dessutom någon som tar hand om markservicen. Och det är ofta jag.

TV4s flight var försenad och teamet, som skulle hem till ”Beckis” och filma en kortare stund – om hon gick vidare – såg jag aldrig till.

 Saga visade stolt upp sitt plakat där hon poserar med Rebecka Karlsson.

 

Värde för fler
Däremot betraktade jag en hel del andra som flockades kring den unga stjärnan. Där fanns men man som redan förra sommaren fotograferade henne och nu ville visa sina alster samt få en autograf på bilderna.

Vem vet? De blir kanske värda mycket pengar en dag.

Krister från Landskrona jobbar på en pizzeria och han har redan för länge sedan både arrangerat ett event tillsammans med Rebecka och döpt en av sina pizzor efter henne. Dessutom ingår såväl specialdesignade ryggsäckar och västar med Rebeckas namn på, i hans kit.

 

 

HIFs win-win
Fotbollsklubben HIF hade också skickat ut en springare till Ekeby. Liksom HD, som ovanligt nog var på plats en söndag.

Åsa Bergman, som kom med en lagtröja med texten 1 samt Rebecka Karlsson, förklarade för oss att Rebecka är HIF-are och att hon brukar vara på matcherna.

- Så nu kommer vi med en tröja till henne. Det är ju en win-win för både oss och henne.

Håller hon till toppen?
Jag konstaterar att jag själv var på lite funderarhumör denna söndag. När jag såg kommersen kring Rebecka hemma i Ekeby började röra på sig. Ska hon hinna samla kraft och leverera en gång till? Orka vinna även finalen. Håller hon hela vägen?

Vi hoppas så klart alla på det. Att se henne på någon annan plats än högst upp på prispallen, skulle så klart vara en besvikelse både för henne och alla andra som samlats på torget denna dag.

Autopiloten
Jag försökte fråga henne hur det kändes just där och då. Rebecka tittade lite tomt på mig. Tänkte, men kom inte på något. Himmel! Jag kan bara ana hur många som ställer den frågan till henne just nu!

- Är det tomt, försökte jag hjälpa henne på traven. Spännande? Kul?

Snart hittade hon autopiloten. Inte illa för en 16-åring som snabbt gått från liten till stor!

- Det är allt det är på en gång, svarade hon mig med inte mer än en sekunds fördröjning. Allt det där snurrar i mitt huvud samtidigt just nu.

Bra skola hur som helst
Går det vägen en gång till kommande fredag så har hennes flickdröm gått i uppfyllelse. Hennes mamma har sagt att IDOL-resan i vilket fall som helst varit en lärorik resa mot framtiden, och det så klart.

Vinner Rebecka i Globen så får hon fantastiska möjligheter att gå vidare i sin musikkarriär.

Vinner hon inte så är hennes chanser inte särskilt mycket mindre, tror jag. Både Jones och Kempe verkar vilja hjälpa henne vidare.

So one way or the other – kör hårt Rebecka!

Här hemma hålls varenda tumme på fredag den 9 december.

Lycka till!

Marianne Rönnberg Galmor

SÖK

GÅNG

Forskning om fågelhjärnor ger hopp för m…

18-01-2022

FÅGLAR och HJÄRNAN Den 8 februari kl 18-19 föreläser Anita Campbell på Bjuvs bibliotek om fåglarnas värld. Campbell har 25 års erfarenhet av hjärnforskning på Stockholms universitet, Karolinska Institutet, Astra...

Läs mer

Riddarspel Billesholms 450:e födelsedag …

18-08-2021

HEMBYGDEN På kulturarvsdagen lördagen den 11 september firas Billesholm 450 år mellan kl 13 och 16. På den gamla prästgården i Norra Vram - där Billesholmstraktens Hembygdsförening huserar. Med en...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Helena Kubicek Boye pratar deckare och v…

24-01-2020

KULTUR Helena Kubicek Boye kommer både att prata om sina deckare och boken om att vinterbada den 28 januari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Vad har en bok om att simma...

Läs mer

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

100 årsfest för Gunnar Hellsing

24-09-2019

KRAKEL SPEKTAKEL Lördagen den 28 september uppmärksammar Bjuvs bibliotek att barnboksförfattaren och "pappan" till bla Krakel Spektakel och Kusin Vitamin skulle ha fyllt 100 år i år. Kalaset börjar kl...

Läs mer

Skånsk deckarlördag på Bjuvs bibliotek

24-09-2019

DECKARE Den 12 OKTOBER kl. 12.30 kan du på Bjuvs bibliotek möta deckarparet Olséni & Hansen och författaren Anna Bågstam som skriver deckare i Skånemiljöer. BIbblan bjuder på lite mingelmat innan...

Läs mer

Klippans Konsthall 15 år

14-05-2019

KONST Klippans kommun och Klippans konstförening bjuder in till att fira Klippans Konsthall med en jubileumsutställning under två veckor, 18 maj-2 juni 2019. Utställningen tar en titt på hur det...

Läs mer

Kalas, Alfons Åberg!

29-01-2019

Med Sagofén Isadora. Lördagen 2 februari kl. 11.00. Tid ca 30 min. En föreställning efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg! Gratis biljetter finns att hämta på biblioteken 14 dagar före föreställningen. Ålder 3-5 år.

Läs mer

Hennes farfar försökte mörda Adolf Hitle…

16-11-2018

AKTUELLT - Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa? Och hur påverkade hans hjältemod familjens liv? Missade du när Barbara Fellgiebel var på Bjuvs bibliotek och berättade...

Läs mer

Fokus på mat och klimat

26-09-2018

HÄLSA Under två veckor i oktober kan du lära dig mer om hur mat och miljöpåverkan hänger ihop i föreläsningsserien Mat och Klimat på biblioteket i Bjuv. Bland föreläsarna finns bland...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skriv till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »