A-laget i innebandy i VV84 har idag en ovanligt lyckad mix som lett till anmärkningsvärda framgångar.
Uppdaterad version. BJUV I våras tog sig laget i innebandy, VV84, till kval i division tre och genom det tog de sig upp till division två, vilket var lagets mål. På lördagen kammade de hem vinsten mot Ängelholm med 7-6!

- Vi fick ett vinnande team med yngre spelare mixat med hemvändande spelare som spelat på högre nivåer.

- Som tvillingarna Andersson som spelat med FCH och Ängelholm, Peter Vilkman som kom tillbaka för fyra år sedan från FCH och Jonas Petersen som kom förra året från Ängelholm, förklarar Ola Svensson, ordförande sedan tre år, medlem i fyra år.

Många egna produkter
Peter Vilkman har som tränare själv också bidragit mycket till framgången. Innan han kom in i bilden har laget legat i division tre i många år.  I dagens trupp är alla förutom två egna ”produkter”, vilket Ola är stolt över.

- Detta är vi ensamma om i Skåne, tillägger han.

Vv84 har fostrat en del kända spelare genom åren som Henrik Quist Pixbo, Jim Karnstam, som tränar Varberg idag, och Mattias Andersson f.d. målvakt som idag sitter i styrelsen i FCH.

Första matchen i division två
Laget hade sin första bortamatch i tvåan mot Ängelholm lördagen den 28 september.

- Det känns otippat, med tanke på skadeläget och spelare som yrkesarbetar, fortsätter Ola Svensson. Det blir en tuff nöt att knäcka, men vi går för tre poäng, sa Ola Svensson före matchen.

Men matchen gick galant. Laget slog Ängelholm med 7-6!

Trots det är Svensson lite försiktig i sina uttalanden om VV84:s chanser i division två:

- Vi får se hur vi ligger till om ett par matcher, säger han.

Ser ljust på framtiden
-
Vi bedriver barn och ungdomsverksamhet som växer, som t.ex. innebandyskola för barn 5-8 år, 22-23stycken. Ett p10-lag på ett tjugotal spelare, ett p13-lag och även ett flicklag anmält till f9, där fler och fler kommer till varje vecka, berättar Ola Svensson.

Vv84 försöker rekrytera på skolorna med innebandyskola på loven också.

- Vi försöker synas på Bjuvskalset och göra reklam för sig. P13- och p12-laget som fanns vann ungdomsserien i fjol, så återväxten ser bra ut, säger Ola. Vår målsättning är att ha ett lag inom varje åldersgrupp.

Det har även startas upp ett u-lag, en utvecklingsserie som motsvarar fotbollens b-lag, där åldrarna är blandade ifrån p13 upp till a-lagspelare. Men även med gamla innebandyspelare som dragit igång igen och där finns ingen åldersbegränsning. Även de har seriepremiär i helgen.

Text och foto: Mikael Nerberg