På torsdagen visade Linda Lindgren från Billesholm sina Manga- och Animeinspirerade tavlor och teckningar i Tivoliparken.
 
BILLESHOLM Linda Lindberg från Billesholm visade på torsdagen sina teckningar i Tivoliparken i Bjuv.
- Jag får min inspiration från japanska Manga och Anime, säger Linda Lindberg.

Linda Lindberg från Billesholm har ritat och målat lika länge som hon kunnat hålla i en penna. I gymnasiet gick hon estetisk/bild-linjen och efter skolan har hon fortsatt måla och rita. Hon inspireras av de japanska Manga, Anime och Sailor Moon-serierna och hennes motiv innehåller oftast älvor och andra sago- och fantasiväsen. Hon målar i akvarell.

- Jag tycker mest om att måla älvor och sjöjungfrur, berättar Linda. Jag älskar mytologi och då spelar det inte nån större roll vilken mytologi. Jag tycker den svenska mytologin, den gamla asatron, är minst lika spännande och intressant som den grekiska och den egyptiska t.ex. Vissa inslag om historia blandas ju lätt in där också.

- Jag har så mycket som inspirerar mig, det övernaturliga, astronomi såväl som astrologi.  Men varmast om hjärtat är nog ändå älvorna och dess värld.

Linda berättar att hon jobbar med att måla och rita hela tiden och att hon precis fått en beställning på en tavla. Sin första beställning. Hon hoppas på fler.

Stödjer diabetessjuka
I Tivoliparken höll hon auktion på en av sina tavlor till förmån för Svenska Diabetesförbundet. Varför?

- Därför att jag själv är diabetiker sedan 14 år tillbaka så det är en viktig sak för mig., svarar Linda.

- Forskningen är viktig, det görs hela tiden framsteg och de behöver all hjälp de kan få. Precis som många andra organisationer, lägger Linda till.

Japan lockar
- Jag skulle förstås någon gång i framtiden gärna åka till Japan. Att få vara med där serierna tecknas vore en dröm, säger Linda.

Text och Foto: Marianne Rönnberg Galmor