Nöje & Fritid

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så fort bandet klipptes sprang barnen till de olika "leksakerna" på den nya lekplatsen. Men att posera för kameran fanns det också tid till.
LEK På torsdagen invigdes Bjuvsbornas nya lekplats i Folkets Husparken. Både förskolor, politiker och kommuntjänstemän var på plats och såg när blågula band klipptes och ungar genast började testa utrustningen.
En liten kille kunde inte vänta tills de vuxna hållit sina tal och klippt det traditionella blågula bandet. Bakvägen tog han sig in och testade lite i förväg.

Men officiellt var det så att först Kent Andréasson, förvaltningschef på Kultur- och Fritid och ”pappa” till bl.a. skejtparken, gjorde sin starka stämma hörd och hälsade alla välkomna.

 

- Vi har inte lyckats få igång strömtillförseln här ännu så vi har ingen mikrofon, sa han inledningsvis. Men det är ju en utmaning så god som någon.

I tur och ordning därefter uttryckte Inga Bakken (S), vice ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden, samt Lars Karlsson (S), förste vice ordförande i Tekniska utskottet, sin glädje och tacksamhet. För att de fick vara med och öppna denna del av den stora ”nöjesparken” som Bjuvs kommun bygger i centrala Bjuv, sedan några år tillbaka. Och där alltså skejtparken var första etappen. Följd av en träningsanläggning utomhus för vuxna. En containerkiosk för fikasugna både barn och vuxna. Och idag alltså en stor lekplats för barn.

Mjukt underlag
Lekplatsen är modern och ställningar, gungor etc säkerhetsklassade. Under hela lekplatsytan ligger ett golv av mjuk asfalt, som är mycket skönt att gå på, kan jag intyga. Men framförallt också säkert för dem som råkar ramla ner från en gunga eller klätterställning. Under tiden jag pratade med besökare föll en flicka just från en gunga men tack vare det mjuka underlaget slog hon sig inte utan var snabbt på benen och uppe på gungan igen.

Pricken över i:et på lekplatsen – eller i alla fall mest synlig – är den höga, gröna repgranen, där några barn klättrade och höll till efter invigningen. I granen syntes tidigare i veckan ungdomar hänga i ett försök att välta hela anordningen men då ingrep vuxna och fick slut på tramset. Mittstolpen i granen ser stabil ut och repen är grova men det finns de som alltid ska förstöra och de har alltså redan varit framme. Vi får hoppas att allmänheten tillsammans ser till att de inte får någon framgång med sitt destruktiva beteende.

Runt miljonen
Jag frågar Kent Andréasson efter invigningen hur mycket lekplatsen kostat. Han är idéspruta och initiativtagare när det gäller hela satsningen på Folkets husparken och dess utveckling, men vad det kostar är inte hans bord och han hänvisar till Tekniska enheten.

Av investeringsbudgeten kan vi i alla fall utläsa att kostnaden bör ligga på runt miljonen. Och Kent Andréasson berättar en ur ekonomisk synvinkel intressant sak:- Vi har ju länge vetat om att vi skulle skapa den här lekplatsen och vi har verkligen tänkt efter när det gäller kostnaden. Exempelvis så har vi köpt utrustning vi tyckt passar in här från tillverkare när de på hösten sänkt priserna.

Handlat på rea
Man har alltså handlat smart. På rea! Precis som när det gäller kläder, skor och allt annat vi springer på rea för att komma över till extrapris, så har kommunens tjänstemän inte köpt precis när en grej ska monteras utan köpt när priserna sänkts, och sedan förvarat sakerna på Tekniska.

Föräldrarna som kommit till invigningen är mycket glada över att ha fått en lekplats på hemmaplan. De går redan på den öppna verksamheten som finns på intilliggande Familjecentralen men tycker det är toppen att nu få en fin uteplats att vara på med de små. Och att barnen längtat till den här dagen, det intygar föräldrarna. Medan barnen själv hänger, klättrar, gungar, hoppar och springer runt på parkens alla ”leksaker”.

Här några fler bilder tagna under dagens invigning av den nya lekparken:

"TIdningen är här" sa en glad kommunpoliitiker när han fick syn på HD:s reporter. Och det är ju klart. Söta barnbilder ger betydligt fler klick än en text som berättar vad Bjuvs kommunfullmäktige beslutade. En vanlig kulen torsdagskväll. Sådan är journalistikens dramaturgi och ekonomiskt krassa verklighet.

Bjuvs förskolor kom, som alltid när kommunen inviger något som har med barn att göra, ut och bildade folksamling. Men också privata Bjuvsbor hade letat sig fram till festen. Där det bjöds på gratis frukt och dryck.


Barn i alla åldrar hittade genast något kul att göra på den nya lekplatsen. Räddningstjänstens xxx Gudmundsson blåste stilenlig tapto innan det blågula invigninsbandet klipptes.

Marianne Rönnberg Galmor

 

 

 

SÖK

GÅNG

Kalas, Alfons Åberg!

29-01-2019

Med Sagofén Isadora. Lördagen 2 februari kl. 11.00. Tid ca 30 min. En föreställning efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg! Gratis biljetter finns att hämta på biblioteken 14 dagar före föreställningen. Ålder 3-5 år.

Läs mer

Hennes farfar försökte mörda Adolf Hitle…

16-11-2018

AKTUELLT - Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa? Och hur påverkade hans hjältemod familjens liv? Missade du när Barbara Fellgiebel var på Bjuvs bibliotek och berättade...

Läs mer

Fokus på mat och klimat

26-09-2018

HÄLSA Under två veckor i oktober kan du lära dig mer om hur mat och miljöpåverkan hänger ihop i föreläsningsserien Mat och Klimat på biblioteket i Bjuv. Bland föreläsarna finns bland...

Läs mer

Fika i Norra Vram

18-07-2018

FIKDADAGS På söndag den 22 juli är det dags för sommarens andra sommarcafé hos Billesholmstraktens Hembygdsförening i Norra Vrams gamla prästgård. Kaffe med våfflor serveras i trädgården, där det finns...

Läs mer

60-årsfest på Brukshundsklubben i Bjuv

22-04-2018

FEST Den 26 maj firades det rejält i Bjuv och närmare bestämt på Brukshundsklubben, som fyllde hela 60 år!  

Läs mer

"Min farfar försökte mörda Adolf Hi…

15-03-2018

NAZISMEN Torsdag den 22 mars kl. 19 föreläser Barbara Fellgiebel på Bjuvs bibliotek om det idag högaktuella ämnet nazism och närmare bestämt om sin farfar som försökte mörda Adolf Hitler...

Läs mer

Från författardröm till topplista - så k…

28-02-2018

DRÖMMAR Torsdag den 8 mars kl. 18.00 på Bjuvs bibliotek så berättar Helena Kubicek-Boye - psykolog och författare om sina fackböcker. Helena Kubicek-Boye är psykologen och författaren som skrivit fackböcker om bland...

Läs mer

Årsmöte SPF Seniorerna Fyrklövern Bjuv

18-02-2018

MÖTE SPF Seniorerna Fyrklövern Bjuv har haft årsmöte. 90 medlemmar hade hörsammat kallelsen. Mötet ägde rum i Församlingshemmet i Billesholm. Efter mötets öppnande ägde parentation rum, därefter årsmötesförhandlingar som avslutades med...

Läs mer

Brogårda förskola firar 40 år

03-10-2017

BJUV Torsdagen den 5 oktober firas det att Brogårdaskolan fyller 40 år. Kommunen bjuder på en dag fylld av aktiviteter för förskolans barn, syskon, föräldrar och före detta personal och...

Läs mer

Stadens lockelser och faror för våra små…

11-09-2017

KUNSKAP Forskarturnén 2017 på Bjuvs bibliotek fortsätter. I ett föredrag onsdagen den 11 oktober kl 18.00 berättar Caroline Isaksson, docent och universitetslektor i biologi vid Lunds universitet, om Sveriges vanligaste...

Läs mer

Bjuvskalaset 25-26 augusti

24-08-2017

Bjuvskalaset pågår mellan den 25 och 26 augusti kl 15.00 – 23.00.      

Läs mer

Startskottet för nya Brogårdaskolan

07-08-2017

STARTSKOTTET Måndagen den 14 augusti kl 11, tar kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson tillsammans med skolans elever, på terminens allra första skoldag - det allra första spadtaget mot en ny Brogårdaskola...

Läs mer

Konsert med Albin Johnsén

15-07-2017

Konsert med Albin Johnsén i Folkets Hus-parken den 11 augusti mellan kl 20 och 23.  

Läs mer

Invigning av multiarenan i Billesholm

13-07-2017

INVIGNING Multiarenan i Billesholm ska vara på plats till skolstarten. Invigningen äger rum måndagen den 14 augusti klockan 10 tillsammans med alla elever på Jens Billeskolan årskurs F-6.  

Läs mer

Bilbingo i Gunnarstorp

13-07-2017

BILBINGO Varje söndag under sommaren spelas det bilbingo på Tornévallen i Gunnarstorp - Bingos svenska hem. Bingo introducerades i Sverige 1961 i just Gunnarstorp. Start kl. 14.00 fram till cirka 17.00. Arrangörer:...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
Box 54
267 22, Bjuv

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0725 89 25 61

Storlek mm - Info här »