JULFEST På torsdagen var det dags för årets Jullunch för de boende med gäster på Varagården i Bjuv. Köket hade gjort en jätteinsats och brunkålen lär ha varit särskilt fantastisk.

Hela den stora matsalen på Varagårdens äldreboende i Bjuv var full av hungriga och matglada människor klockan ett, när lunchen startade. Chefen för Varagården, Agnetha Christensen, hälsade alla välkomna till lunchen. Gull-Britt Hansson från Anhörigföreningen 2000 berättade att de stod för kostnaden för musikunderhållningen.

- Det är roligt när det händer något som bryter vardagen, sa en herre som lät sig väl smaka av allt.

- Det finns botten i mig också, sa en glad kvinna som fått så mycket på tallriken att hon knappast orkade äta upp allt.

I köket, bakom kulisserna, fanns ett glatt gäng bestående av fyra personer som tillsammans arrangerade ett långbord fyllt med alla julens läckerheter.

Då och då kom två av "kökstomtarna" - Ingrid Lundh och Carin Westergren - ut i matsalen och tog sig en svängom. En och annan gäst hakade också på i dansen. Personalen på Varagården satt med och åt men hjälpte samtidigt alla "sina" boende vid borden. En haklapp här, hjälp att dela köttbullarna där osv.

Marianne & Anders hette artistduon som underhöll med julsånger och andra vackra "örhängen".

De flesta som deltog i lunchen bor på Varagården eller är ifrån Bjuvs kommun men det fanns också mer långväga gäster som Kenneth och Anna Troedsson, som bor i Danmark och dagen till ära kommit till Bjuv för att vara med på Kenneths mamma Ethels julfest.

Gunvor Malmberg från Olstorp passade på både att hälsa på sin faster Ethel som bor på Varagården och hålla hand med sin gamla skolkamrat Britta Rasmusson från Billesholm.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor