JULKUL Lördagens Luciashow hos Söderåsensryttareförening innehöll blandade inslag alltifrån Lucia till häst till agility där många medlemmar fick chansen att visa upp sina färdigheter och ett 50-60 tal människor hade kommit för att låta sig roas. Föreningens ordförande Lotten Andersson var kvällens speaker och lotsade publiken genom showen.

Vanja Sjöstrand på Jumpy, Ebba Johansson på Totte och Jasmine Regnell på Crossly inledde kvällen med en uppvisning i stabil hoppning. Sedan var det dags för den yngsta deltagaren, den blott fyra år gamla Elma Berndt på Furmara med lite support av mamma Jessica att visa upp sig.

 

En av kvällens spännande uppträdande var när man släckte ner allt ljus och Jasmin Andersson på E, Madelene Truumeel på Rosie, Elin Mäkelä på Ena bjöd på ljusritt med ljusslingor vilket var mycket effektfullt.

Akademisk ridkonst av högre skolan visade Ann Nihlgård upp på sin häst Venus.

Kadrilj
Hur en kadrilj ska se ut visade tjejerna Jasmine Regnell på Crossly, Vanja Sjöstrand på Jumpy, Ebba Johansson på Totte och Josefine Wadenhed-Hultberg på Neve.

Agility
Ett udda inslag, men trevligt var Lotten Andersson ́s uppvisning i agility med sin hund Chiefen, som roade publiken med lite skratt.

 

Luciatåget
Så till sist var det dags för kvällens höjdpunkt, Lucia till häst med Madeleine Truumeel på Rock'n Roll 77 i spetsen. Övriga deltagare i luciatåget var tärnorna Elma Berndt (Jessica leder) Josefine Wadenhed-Hultberg, Ebba Johansson, Jasmine Andersson, Vanja Sjöstrand och Elin Mälekä. Stjärngosse var Henrik Regnell med pepparkaksgossen Theo Regnell. Tomtar var Ann Nihlgård, Maria Wadenhed med Jonathan Wadenhed framför sig.

Text och foto: Mikael Nerberg