JULMARKNAD Julskyltningarna i Bjuv och Ekeby är historia. Nu till helgen är det Billesholms Folkets Park som gäller - och Julmarknaden där!

Istället för julskyltning inne i Billesholms by är det som vanligt Julmarknad i Folkets Park som gäller. Mässan hålls den 7 december mellan klockan 15.00 och 18.00.

 

Nytt för i år är att kommunen, som tidigare svarat för evenemanget tillsammans med BGIF, i år överlåtit till styrelsen för Folkets Park att vara arrangör. Styrelseordförande Katarina Nilsson tar uppdraget synnerligen seriöst och lovar att Parken ska fyllas med fint och trevligt hantverk, till alla besökares fromma. Hon berättar:

- Parken säljer fika o godis. GIF har ponnyridning, tomtestuga, tombola och brandbil.

Ungdomsorkestern o Billesholms musikkår spelar kl 15.00 samt kl 16.00. Brogårdagillet ska ha dans kring granen kl. 17.00 - 17.30.

- Dessutom har hantverkare med blommor, keramik, ljus, gipsljusstakar, pynt, grankransar etc, hembakat, honung och korvgubben m.fl. hyrt bord på marknaden, avslutar Katarina Nilsson. Så det blir säkert en alla tiders marknadsdag här i anrika Folkets Park.

Som vanligt i Parken kan besökare också passa på att köpa ägarandelar. Pengarna går oavkortat till att sköta och bevara denna unika park - grundad 1898 och en av landet sista av sitt slag.
  
Marianne Rönnberg Galmor