Många väntade troget i den svarta kalla kvällningen på Ljungsgårdsvägen på att Daniel Mathiassen skulle dra igång med sin egen version av julskyltning.
 
JULKUL Familjen Mathiassen har med sin vilda och rikliga julutsmyckning på villan på Ljungsgårdsvägen mellan Bjuv och Billesholm skapat en alldeles egen jultradition. Igår kom ett 50-tal personer för att vara med vid premiären.

Klockan var fem på eftermiddagen och mörkret låg redan kompakt över både Ljungsgårdsvägen och övriga bygden. Kallt som bara den var det också. Kvart i fem stod kanske fem frusna själar på trottoaren mitt emot familjen Mathiassens hus. Men de sista minuterna innan klockan slog prick fem var det trängsel på samma plats.

Ingela Mathiassen hade riggat upp ett bord med glögg och pepperkakor och publiken lät sig väl smaka.

Och så………. swosch! Så drog ljuset och ljudet igång! Tomtefordon på taket, dekorationer på huset överallt där man kan fästa sådanaa, blinkande och hoppande granar på tomten i alla väderstreck. Och något som såg ut som en rolig jättemask som hoppade fram och tillbaka på gräsmattan.

Allt hoppade och blinkade i takt med musiken. I minst fem minuter! Till takterna av julens mest välkända sånger.

Folket stod tålmodigt kvar och tittade till hela festen var över. Förra året använde Daniel Mathiassen 14.200 lampor i pyntet och i år var det ytterligare fler. Han klarar elräkningen på att han använder mycket ledlampor, förklarar han.

Många som kör i mörkret både till och från jobbet säger att de kör förbi Mathiassens bara för att den rikliga och roliga juldekorationen gör dem på gott humör.

Här kan du se inledningen av kalaset och avgöra om även du vill ta en sväng förbi korsningen Billesholmsvägen-Ljungsgårdsvägen. I Bjuvs kommun.

PS - Familjen Mathiassen har en uppgörelse med grannarna att bara spela vissa begränsade tider på dygnet. DS
 
{source}<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/PqJK7hsS2w8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>{/source}

 

 

Marianne Rönnberg Galmor