Mannekängerna på Solträffen var efter visningen mycket nöjda med sin insats.


BJUV I veckan som gick bjöds besökarna på Solträffen i Bjuv på en försmak av höstens och vinterns mode. Svart gäller som basfärg och accentfärgerna är orange, skogsgrönt och vinrött. Och så ska det vara mycket yta och mönster ton-i-ton.

Ett 30-tal personer dök upp på modevisningen på Solträffen. Modevisning är alltid lika populärt för vem vill inte veta hur man ska se ut för att vara till sin fördel?

Det fanns ingen catwalk och ingen röd matta. Och ljuset var sisådär. Men humöret bland publiken var topp och det kompenserar nog för allt.

Den svenska publiken tröttnar aldrig på svart. I år ska detta lättas upp med de så kallade accentfärgerna orange, skogsgrönt och vinrött, enligt modekännarna. Orange är många rädda för men faktum är att den färgen faktiskt är mild och värmande mot hudens ton.

Plaggen som visades kom från Zoom In i Ekeby.

Testa orange
- Det där med att man inte kan ha orange, sa ägarinnan Heléne Roos. Det är bara inbillning. När man provar så är det faktiskt så att den lilla kvarvarande solbrännan "poppar upp" igen.

Bland publiken var den så kallade Mirakelbyxan - eller som publiken snabbt döpte om den till "Gummibandsbyxan" - en klar favorit som många sa sig vilja satsa på. I svart.

 

I halvtid serverades en buffé till självkostnadspris och det var tydligt att så mycket tittande och kännande tarvade mat. Och en bensträckare. De som ville röka gick ut och gjorde det.

Klännika det senaste
Mirakelbyxan imponerar på många som stöter på den och damerna på Solträffen var inga undantag. Ett nytt begrepp som dök upp denn dag var Klännika - alltså en blandning av klänning och tunika. På en kort person blir plagget en klänning - på en lång istället en tunika.

Kapporna som visades hade muddar med hål för tummen. Ett slags fiskarvantar "inbyggda" i ärmmudden.

När det gäller smycken så ska det i höst och vinter vara både stort och färgstarkt.

 

 

 

I vimlet på Solträffen syntes bland annat:

 

Text och bild: Marianne Rönnberg Galmor