MOTORSPORT Helgen den 23-24 oktober är det dags för den 32:a upplagan av endurotävlingen Gotland Grand National (GGN) på Tofta Skjutfält på Gotland. Som vanligt ställer en rad motocrossprofiler från Bjuvs kommun upp i tävlingen.

De största vinnarchanserna har Felicia Karlsson i damklassen och Moa Nilsson i Ungdomsklassen. I alla fall om man ska tro Felicias pappa Magnus Karlsson, som själv tillsammans med Moas pappa Peter tävlar i Motionsklassen.

Bildtext: Felicia Karlsson på GGN 2014.

 

 

Är det för vilt gissat att Karlssons ursprungligen fått inspiration till att syssla med motorcross av äldsten i sammanhanget – Berne Karlsson – som hänger med ungdomarna till Gotland och tävlar i Motionsklassen 60 +? Förmodligen inte.

Moa tävlar på fredag, Felicia på lördag. Och hela tävlingen – världens största endurotävling som pågår fredag-söndag - sänds i SVT. Med över 2 500 anmälda till de olika klasserna är den världens största i sitt slag. Med runt 15 000 besökare är det en stor folkfest med utställning, mässa, tävlingar och ett stort mattält. Här blandas världselit, motionärer, veteraner, elhojar och Lilla GGN för de yngre förarna.

Marianne Rönnberg Galmor