SKOLAN Niorna inledde skolavslutningen. Hela planen framför scenen var full av barn och vuxna när niorna tågade in i Folkets Park. Barnkörer sjöng. Diplom och betyg delades ut. Lärarna bjöd på egen knas-show. Jens Billes avslutning i Parken hade med andra ord allt!
Billesholms Folkets Park var som alltid sommartid klädd i sin finaste grönska och blomning. Den stora grusplanen i centrum var möblerad med skolans gympabänkar och förstås de egna grönmålade parkmöblerna.
 
Barnen satt klassvis och hela föreställningen var mycket välregisserad. Arrangörerna visade när det var dags för respektive grupp att inta stora scenen och hela evenemanget flöt på utan problem.

 


Tre prinsessor från Jens Billeskolan på skolavslutningen den 11 juni i Billesholms Folkes Park.
 

Jag tillhör dem som varit i Billesholms Folkets Park på den tiden all världens kändisar drog fulla hus här men jag undrar ändå om jag någonsin varit där när det varit så mycket folk som det var idag. Kolla in bilderna och se mängden!

Både flickor och pojkar, killar och tjejer var uppklädda dagen till ära. Här sågs allt från skyhöga klackar och paljettklänningar till bekväma långkjolar och gympaskor. En del pojkar var vattenkammade. Andra renrakade på huvudet. Några killar hade kavaj och fluga. Andra traktorkeps och medveten hillybilly-lock. Oavsett klädsel och stil var de på examensdagen glada för att nu ha 9 lediga veckor framför sig.

Rektor åk 7-9, Christel Nilsson, sa sig vara lite bekymrad över vad barnen skulle göra med all ledig tid. Ungarna förstod inte riktigt frågan............. Christel hade i alla fall en lista på 10 tips. Som omfattade friluftsbadet och sovmorgnar. Och möjligen dataspel - men i så fall on a rainy day.

 

 

 

Utanför och längs med raderna av sittplatser stod glada och stolta föräldrar och andra anhöriga. När sånger framfördes klappade de uppmuntrande. När diplom delades ut kändes det förstås extra härligt i bröstet på föräldrar, släktingar och vänner.

Trots att skolavslutningen verkligen innehöll allt en riktig avslutning ska, så var den relativt kort. Mot slutet bjöd rektorer och lärare riktigt rejält på sig själv från scenen.

Sven Wolt bjöd upp sin rektorskollega Christel Nilsson till dans. Det såg ut ungefär så där som när man själv svävade runt i Folkets Park på 50- och 60-talen.

 

 

Men så ökade orkestern tempot och bak och framvända vita kepsar kom fram. Den dans som skolpersonalen därefter bjöd på gick inte av för hackor. Publiken var helt med på noterna och klappade takten.

 

 

Avslutningsvis tog niorna återigen täten när de under tonerna av Den blomstertid du kommer tågade ut efter den svenska fanan. Därefter gick övriga klasser ut. Bort till skolan som ju bara ligger ett stenkast ifrån Billesholms fina Folkets park. Det kan du se på film här.

Vi fångade även ett par sångframträdanden på film. (Vi ber om ursäkt för den dåliga skärpan).

 

{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/b648p6hNLyM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>{/source}

 

{source}<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UP15KIm_1YE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>{/source}

 

Slutade du 9:an idag? då har du några bonusbilder här. Kolla rektor Christels kramkalas - och dig själv på kuppen!

Glad sommar på er alla!

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor