Christel Roos och Andrej Schönbäck var de som tillsammans med Kalle Ohlin kläckte idéen till ett Retrodisco i Billesholms Folkets Park.
BILLESHOLM På lördagen var det dags för det efterlängtade retrodiscot i BIllesholms Folkets Park. Närmare 200 personer kom vilket innebar en välkommen förstärkning till damfotbollens kassa. Gästerna var på ett sjudundrandes festhumör och kram- och pusskalaset höll på till efter midnatt.

BIK - klubben för Billesholms damfotboll - har sedan slutet av 1970-talet arrangerat retrodisco som ett sätt att stärka kassan.

- Tjejerna får fortfarande inte sponsorer som killarna får, säger Andrej Schönbäck. Och det här är ett sätt som jag och några kompisar kom på för att hjälpa dem.

Samtidigt använder vi den här fantastiska parken, vilket också är viktigt.

Discot räddade BIK
- Vi räddade faktiskt BIK med det här discot, fortsätter Andrej Schönbäck. Det var ett rent föräldrainitiativ, kan man säga.

Christel Roos berättar att idén kom när de hittade en gammal pop-cornmaskin som funnits i Parken när de själva gick på disco här.

- BIK:s logga satt på maskinen och vi kom på att det vi skulle starta skulle heta BIK-disco. Och på den vägen är det.

Full rulle i alla hörn
Discot på lördagen pågick mellan klockan 20.00 och 01.00. Kvällen inleddes försiktigt med några dussin gäster som tog bord och väntade på kompisar. Men så vid 22-tiden vällde resten av de nästan 200 som förbokat biljetter in.

Det var hej och kram och puss och glada skrik och skratt. Från scenen öste DJ:n på med både musik och discoljus. Det först tomma dansgolvet fylldes på vartefter.

Folk kom mest för att träffas, snacka och festa. Discodans i all ära.

Kolla våra bilder. De talar egentligen sitt eget språk när det gäller vad BIK-disco egentligen är.

Text: Marianne Rönnberg Galmor          Foto: Lars Svendsen