FINDUS Förutom vår artikel och filmer från lördagens manifestation till stöd för att Findus ska finnas kvar så tog vi en mängd bilder på dem som deltog. Både vid Varagårdsskolan och i Folkets Hus-parken. Här kan du se om du fastnade på någon av våra bilder.

 

Samlingen var alltså utanför Varagårdsskolan på parkeringen och marschen inleddes exakt klockan 12 med siktet inställt på Folkets Husparken. Kyrkklockorna skulle ha ringt vid avmarschen men vad vi kunde höra så förblev klockorna tysta.

Tåget gick från parkeringen som sagt, och ut på Storgatan som kantades av både nyfikna och sympatisörer. När tåget nådde norr och Folkets Hus så hade det vuxit i antal och i parken väntade ytterligare människor på att ansluta sig. Sammanlagt räknade polisen med att deltagarantalet låg på drygt 3000 personer. Kanske så mycket som närmare 4000. Ingen visste exakt eftersom det inte fanns någon som kunde hålla räkningen.

Kring celebriteterna vaktade som vanligt Säpo och Bjuv hade också egna sk Värdar som lotsade folk rätt. Arrangemanget flöt mycket bra, var den allmänna uppfattningen när vi pratade med deltagare efter manifestationen.

Här ytterligare några bilder. Det finns fler men dem kommer vi inte att lägga ut förrän i slutet av den kommande veckan.

 

Under tiden ni väntar på ytterligare bilder får ni gärna läsa vårt reportage från manifestationen här och missa då inte våra videointervjuer med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson och Kent Ahlgren från Livs lokalt på Findus. Du kan också höra hela talet som kommunalrådet Anders Månsson höll.

Marianne Rönnberg Galmor