Reportage

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här är delar av gänget som ska tävla mot ett berg! Ytterligare ledare och medlemmar finns men var inte med denna söndag. Vill du själv vara med så kolla länken i slutet på artikeln.

SPORT Varje söndag träffas en grupp kvinnor och män för att tillsammans träna fram förmågan att besegra ett berg. Eller i alla fall hamna på pallplats i tävlingen Beat the Mountain i Borlänge den 15 oktober.
Cindy Johansson har tränat i många år. Bland annat Crossfit och Fusion fitness. Hon har också varit med i tävlingen The Tuffest samt 2015 års upplaga av Beat the Mountain.

Du som har gott minne kommer säkert ihåg när vi tidigare skrev om Cindy som via crowd funding fick ihop pengar från både kända och okända. Till en kurs i Jump fitness. Nu är det fullt fokus på att besegra berg som gäller och även denna gång blev Facebook kanalen när Cindy började samla ihop sitt vinnande team.

- Jag skapade en eventsida på Facebook för att få tag på folk, berättar hon. Sedan har jag träffat en rad personer och nu har vi format den här gruppen.

Redo för en utmaning
- Min ambition har varit att få ihop dem som vill men inte riktigt vågar sig på sådant här. Som är redo för en utmaning. Det är de som jag vill ska komma och träna och tillsammans med oss övriga bygga upp fysiken och våga!

Gruppens medlemmar kommer från olika orter i närheten. Idag är andra gången man träffas för att träna och vi är bakom Tingvalla i Åstorp. Det är snorhalt och sladdrigt på marken och inte är det lättare terräng att ta sig igenom i uppförsbacken på närmaste ”berg”.

Alla slags tekniker som krävs ska gås igenom. Idag är det tekniken för att ta sig rakt upp för berget som ska gås igenom.

- Idag är vi här i Tingvallaskogen, säger Cindy. Men vi kommer att träna på andra platser också. I Billesholm och Helsingborg och sedan ger det sig lite beroende på hur väder och vind är.

 

 

 

Jag står redo med kameran men det går inte fort. Det är bakhalt så det förslår och fötter och ben går inte nödvändigtvis åt det håll deltagarna tänkt. Halvvägs uppe i backen bär det nerför igen. Nedförsstilarna är individuella.

Ett klent träd ryker med i farten. En deltagare blir så full i skratt att hon måste stanna flera gånger. Själv skrattar jag samtidigt som jag knäpper bild efter bild. Skyller på att jag skrattar för att jag är så glad att slippa vara med och ”besegra berget”. Det ser roligt ut även om det inte är lätt.

 

 

Bara början
Det här var alltså början. Gänget ska fortsätta träna varje söndag ända fram tills det är dags för täving i oktober i Borlänge.

- Det blir inga uppehåll, säger Cindy Johansson. Inte i sommar heller. Det gäller att hålla ångan uppe om vi ska ha en riktig chans i Borlänge. Bara man vilar en vecka så går kapaciteten ner och man måste börja om och bygga musklerna igen.

De andra håller med. Här är det kämpa som gäller. To the bitter end.

Förutom Cindy Johansson, som har hand om att bygga teamet och få alla med på banan, så leds gruppen också av Anette Möller som är specialist på löpteknik och bland annat är aktiv på Run Academy i Helsingborg.

- Det finns platser kvar om någon känner för att vara med i gänget, säger Cindy.

Medlemmarnas ålder varierar något. Gräns finns endast neråt.

 

 

- Åldersgränsen är 18 år, säger Cindy Johansson. Men i målsmans ålder kan man vara yngre. Nedåt 13 år gammal. Det finns också motsvarande tävlingar för enbart barn.

Nu låter vi teamet arbeta både på att stärka varandra och förbättra diverse tekniker som krävs för att ta sig uppför berg. Och så tar vi oss en titt strax före dagen D – och ser hur träningen gått och vad de har för strategier för att nå toppen i Borlänge först av alla.

Här kan du se vad teamet har för sig fram tills.
 

Fakta om Beat the Mountain

Beat the Mountain är en utmaning för alla. Motionärer och elitidrottare. Visionen är att skapa en utmaning som passar alla. Hindren skall vara utformade så att alla klarar dem men med val på svårighetsgrad. Målet skall vara att just komma i mål.

Banan mäter 10 km. Underlaget är grusväg, gräs och stigar. De första 6 km är en långsam stigning upp mot toppen av berget. På väg mot toppen möter fyra olika hinder där styrka, smidighet och balans ställs på prov.

De sista 4 km av loppet består av backlöpning, nedför och uppför. Det är dags att BESEGRA BERGET! De sista 4 km kommer att vara tuffa och för att göra det ännu roligare möts deltagarna av snökanoner som blåser stormvindar i de brantaste partierna av backen samt andra hinder placerade i publikzonen. Alldeles innan målgång återstår ett sista hinder: Rullbandet från Gladiatorerna på TV 4! 

Marianne Rönnberg Galmor

 

 

SÖK

GÅNG

100 årsfest för Gunnar Hellsing

24-09-2019

KRAKEL SPEKTAKEL Lördagen den 28 september uppmärksammar Bjuvs bibliotek att barnboksförfattaren och "pappan" till bla Krakel Spektakel och Kusin Vitamin skulle ha fyllt 100 år i år. Kalaset börjar kl...

Läs mer

Skånsk deckarlördag på Bjuvs bibliotek

24-09-2019

DECKARE Den 12 OKTOBER kl. 12.30 kan du på Bjuvs bibliotek möta deckarparet Olséni & Hansen och författaren Anna Bågstam som skriver deckare i Skånemiljöer. BIbblan bjuder på lite mingelmat innan...

Läs mer

Klippans Konsthall 15 år

14-05-2019

KONST Klippans kommun och Klippans konstförening bjuder in till att fira Klippans Konsthall med en jubileumsutställning under två veckor, 18 maj-2 juni 2019. Utställningen tar en titt på hur det...

Läs mer

Kalas, Alfons Åberg!

29-01-2019

Med Sagofén Isadora. Lördagen 2 februari kl. 11.00. Tid ca 30 min. En föreställning efter Gunilla Bergströms älskade barnboksklassiker Kalas, Alfons Åberg! Gratis biljetter finns att hämta på biblioteken 14 dagar före föreställningen. Ålder 3-5 år.

Läs mer

Hennes farfar försökte mörda Adolf Hitle…

16-11-2018

AKTUELLT - Hur präglas man av en hjältefarfar man aldrig fick träffa? Och hur påverkade hans hjältemod familjens liv? Missade du när Barbara Fellgiebel var på Bjuvs bibliotek och berättade...

Läs mer

Fokus på mat och klimat

26-09-2018

HÄLSA Under två veckor i oktober kan du lära dig mer om hur mat och miljöpåverkan hänger ihop i föreläsningsserien Mat och Klimat på biblioteket i Bjuv. Bland föreläsarna finns bland...

Läs mer

Fika i Norra Vram

18-07-2018

FIKDADAGS På söndag den 22 juli är det dags för sommarens andra sommarcafé hos Billesholmstraktens Hembygdsförening i Norra Vrams gamla prästgård. Kaffe med våfflor serveras i trädgården, där det finns...

Läs mer

60-årsfest på Brukshundsklubben i Bjuv

22-04-2018

FEST Den 26 maj firades det rejält i Bjuv och närmare bestämt på Brukshundsklubben, som fyllde hela 60 år!  

Läs mer

"Min farfar försökte mörda Adolf Hi…

15-03-2018

NAZISMEN Torsdag den 22 mars kl. 19 föreläser Barbara Fellgiebel på Bjuvs bibliotek om det idag högaktuella ämnet nazism och närmare bestämt om sin farfar som försökte mörda Adolf Hitler...

Läs mer

Från författardröm till topplista - så k…

28-02-2018

DRÖMMAR Torsdag den 8 mars kl. 18.00 på Bjuvs bibliotek så berättar Helena Kubicek-Boye - psykolog och författare om sina fackböcker. Helena Kubicek-Boye är psykologen och författaren som skrivit fackböcker om bland...

Läs mer

Årsmöte SPF Seniorerna Fyrklövern Bjuv

18-02-2018

MÖTE SPF Seniorerna Fyrklövern Bjuv har haft årsmöte. 90 medlemmar hade hörsammat kallelsen. Mötet ägde rum i Församlingshemmet i Billesholm. Efter mötets öppnande ägde parentation rum, därefter årsmötesförhandlingar som avslutades med...

Läs mer

Brogårda förskola firar 40 år

03-10-2017

BJUV Torsdagen den 5 oktober firas det att Brogårdaskolan fyller 40 år. Kommunen bjuder på en dag fylld av aktiviteter för förskolans barn, syskon, föräldrar och före detta personal och...

Läs mer

Stadens lockelser och faror för våra små…

11-09-2017

KUNSKAP Forskarturnén 2017 på Bjuvs bibliotek fortsätter. I ett föredrag onsdagen den 11 oktober kl 18.00 berättar Caroline Isaksson, docent och universitetslektor i biologi vid Lunds universitet, om Sveriges vanligaste...

Läs mer

Bjuvskalaset 25-26 augusti

24-08-2017

Bjuvskalaset pågår mellan den 25 och 26 augusti kl 15.00 – 23.00.      

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »