Lilla Emma på Prästkragens förskola tyckte det var alla tiders att brandförman Jesper Gudmundsson kom och visade upp vad det finns för något i en brandbil.

BRANDVETT Det är brandvecka på Prästkragens förskola i Bjuv. På onsdagen kom brandförman Jesper Gudmundsson och visade upp brandbilen för barnen.
Att vara med om en riktig brandövning, träffa brandmän och prova på att sitta i brandbilen själv, det är saker som ingår i den svenska läroplanen, berättar Anne Hansson och Jessica Karlsson som arbetar på Prästkragens förskola där det var dags att provsitta bilen den här dagen. Alla barn från årsgrupp 0 till 6 hängde på. Mer eller mindre medvetna om vad en eldsvåda är och inte alltid säkra på att de vill bli brandsoldater när det blir stora. Men ändå….

Lilla Ebba var inte rädd vare sig för slangar eller brandmän utan klev kavat fram och lyssnade och provade på att hålla brandslangen – som hon och kompisarna konstaterade var tung.

Det var ett par meter upp till sätena för korta korta små ben men med lite hjälp av brandförmannen Jesper Gudmundsson kom man upp. Sätet inne i bilen rymde många småttingar på bredden.

 

 

Jesper Gudmundsson berättade att han bedriver sk riktad verksamhet till barn i åk 2 och 5. Barnen får göra studiebesök på brandstationen i Bjuv. Årskurs 8 får klassbesök.

- Förutom detta försöker vi åka runt i den mån vi har tid. Och berätta både om vår verksamhet och om hur det är att vara brandman.

- Just det att de får träffa oss och lära sig om det vi gör, värdesätter vi väldigt mycket, avslutar Gudmundsson.

Marianne Rönnberg Galmor